V skupini B so Španija, Nizozemska, Grčija in Španija, v skupini C pa Slovaška, Turčija, Belorusija in Romunija.

Tekmovanje se bo začelo konec maja leta 2011, končalo pa se bo z zaključnim turnirjem, 17. in 18. julija na Slovaškem. Na "final four" se bodo uvrstile le najboljše reprezentance iz vsake skupine (če bo Slovaška zmagala v skupini C bo v njej dovolj tudi drugo mesto).

Žreb je bila tudi prva službena dolžnost novega generalnega sekretarja Odbojkarske zveze Slovenije Gregorja Humerce, še lani direktorja najuspešnejšega slovenskega kluba ACH Volley. Humerca je na mestu sekretarja zamenjal Igorja Dolinška, ki se je poslovil zaradi družinskih in zdravstvenih razlogov.

"Želim si aktivnejšega sodelovanja s klubi, kot prioritetne naloge OZS pa sem si zadal postopno vzpostavitev licenciranja prvoligaških klubov ter statistično obdelavo vseh prvoligaških tekem, ki je v moderni odbojki skoraj nepogrešljiva in bo namenjena tako klubom, medijem kot širši javnosti. Na reprezentančnem ravni bo poleg akcij mlajših selekcij eden glavnih projektov tudi evropska liga in evropsko prvenstvo za člane. V povezavi s tem mora biti skupen cilj članov OZS, da moški reprezentanci v teh razmerah zagotovimo optimalne priprave na evropsko prvenstvo," je ob imenovanju povedal 42-letni Humerca.