Klemen Bauer, ki je bil po prvem streljanju brez zgrešene tarče celo na tretjem mestu (mesto pred Fakom), je tekmovanje po dveh napakah pri streljanju v stoje končal na 14. mestu (+1:21,6), brez točk pa sta ostala Janez Marič, ki je bil 47. (+2:22,9; 2), in Vasja Rupnik (+2:41,9; 2), ki je pristal na 59. mestu.

V ospredju je Svendsen do zmage prišel tudi z nekoliko sreče. Ko je zgrešil eno tarčo, se je zdelo, da bo zmaga zlahka odšla v roke njegovega izkušenejšega 36-letnega rojaka Bjoerndalna. Ta je na strelišču nalogo opravil z odliko, malce pred ciljem pa se je zapletel v reklamni pano in padel ter tam prepustil zmago Svendsnu.

"Počutil sem se zelo močnega. Sneg je počasen, kar mi ustreza. Kar pa zadeva smolo Bjoerndalna. Žal mi je za pripetljaj, a to je prišlo prav meni. Po tekmi je bil zelo jezen, zato nisem govoril z njim," je po tekmi dejal 25-letni Svendsen.

Tako kot Bjoerndalen sta bila tudi tretji Fourcade (startal je tik za Fakom) in četrti Fak natančna na strelišču. Kljub temu, da se novopečenemu Slovencu ni uspelo prebiti na stopničke, pa je s četrtim mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

"Bil sem res blizu stopničk. Toda ne moreš vedeti, kako hiter je tekmovalec, ki starta za tabo. Ne dobiš pravih informacij. Tako so me od stopničk ločile tri sekunde, ampak sem kljub temu res zelo zadovoljen. Pohvalil bi serviserje in celotno ekipo, brez njih je nemogoče delati tako dobre rezultate. To je prava ekipa. Glede na moj položaj pred sezono in kako sem prišel v ekipo je to res še en dokaz več, da sem se pravilno odločil. S tako kakovostno ekipo lahko pokažem ves svoj potencial," je po tekmi povedal Fak, ki je presenečen nad tako uspešnim začetkom sezone (na uvodni tekmi je bil osmi): "Res nisem pričakoval takšnega začetka sezone. Upam, da bom, če se bo le dalo, nadaljeval v takšnem ritmu."

Novo priložnost za dokazovanje bo imel že v nedeljo, ko bosta na sporedu še zasledovalni tekmi v ženski in moški konkurenci. "Boril se bom za še boljšo uvrstitev. Če ne bom streljal dobro, ne bo priložnosti za stopničke. Če pa mi bo šlo na strelišču tako kot danes, potem se bom boril vse do konca, da se čim bolje uvrstim."