Avstrijsko moštvo Red Bull je potrdilo novico, da se bo nemški šampion na poti do ekshibicijske dirke v Düsseldorfu ustavil tudi v Berlinu. Vettel bo svoj dirkalnik zapeljal po glavnih ulicah nemškega glavnega mesta in ga nato parkiral pred Brandeburškimi vrati, v samem srcu mesta.

„Stresli bomo Berlin,“ je za medije povedal 23-letni prvak, ki je do naslova prišel na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju in tako postal najmlajši zmagovalec v zgodovini najhitrejšega in najprestižnejšega športa na svetu.

Iz moštva Red Bull so sporočili, da bodo postanek v Berlinu opravili na Vettlovo željo, saj se Nemec tako želi zahvaliti svojim navijačem, ki so mu stali ob strani in ga podpirali skozi celotno sezono.

Široko in dolgo berlinsko avenijo Nemci pogosto uporabljajo za slavljenje največjih športnih dogodkov. Leta 2006, ko je v Nemčiji potekalo svetovno nogometno prvenstvo, se je tam zbrala milijonska množica, podobno pa se je zgodilo tudi letos, ko se je nemška reprezentanca iz Južne Afrike vrnila kot tretja najboljša nogometna ekipa sveta.