Lokacijo, kjer so novega svetovnega prvaka v formuli ena pričakali prebivalci mesta Heppenheim, so morali večkrat spremeniti zaradi varnostnih razlogov. V mesto, ki ima 26000 prebivalcev, se je namreč včeraj napotilo skoraj 150000 ljudi, ki so želeli Sebastiana Vettla pozdraviti v domačem kraju.

V polno zasedenem urniku najmlajšega svetovnega prvaka v zgodovini se je šele teden dni po zadnji dirki našel čas za povratek domov. Vettel je po zmagi v Abu Dabiju moral v hangarju ekipe Red Bull v Salzburgu opraviti veliko pogovorov z novinarji, nato je sledil povratek nazaj v Združene arabske emirate, kjer so dirkači testirali nove pnevmatike. V Milton Keysu blizu Londona je sedež moštva Red Bull Racing, kjer je čakala Vettla nova sponzorska naloga, saj je moral opraviti več reklamnih voženj s svojim dirkalnikom. Ob vsem tem je imel Vettel še kar nekaj drugih opravkov in tako je lahko meščane svojega rodnega kraja prišel pozdraviti šele včeraj, teden dni po zmagoslavju.

Polno zaseden urnik je Vettel pokomentiral z zanimivo izjavo: “Ta teden se mi je večkrat zgodilo, da ko sem se zbudil na letalu, nisem niti vedel, kje točno sem.“ Takšno stanje bo za 23-letnega Nemca najbrž trajalo še kar nekaj tednov.

Ob pomanjkanju časa je v rodnem Hoppenheimu ostal le nekaj ur, a ta kratek čas bo Vettlu in prebivalcem majhnega mesteca v pokrajini Hessen še dolgo ostal v spominu. Vettel je prispel s helikopterjem, nato je sledila vožnja z avtomobilom do Evropskega trga, kjer so mu pripravili sprejem. Voznik avtomobila, a katerim je Vettel ponosno prispel na mesto dogodka pa je bil kar njegov oče Norbert, sicer sinov največji navijač in podpornik.

Med ogromno množico podpornikov se je zbrala tudi vsa politična elita pokrajine Hessen in okolice. Mnogi izmed njih pa že kujejo načrte, kako bi iz Heppenheima naredili nov Kerpen, sicer rojstni kraj Michaela Schumacherja. Heppenheim se sicer ponaša z moderno dvorano za atletiko, nima pa gokart steze, kot je tista legendarna v Kerpnu, ki sta jo zgradila brata Schumacher.

"Ponosni smo nate. Vedno smo te podpirali," pa je Vettlu čestital župan mesta v bližini Frankfurta Gerhard Herbert in dodal, da bo sveži svetovni prvak kmalu postal tudi častni meščan.

Vettel bo sicer tudi v prihodnje bolj malokrat obiskal svoj rodni kraj, tako kot Schumacher namreč zaradi ugodnejših davčnih olajšav že dalj časa živi v Švici, kjer je pred kratkim kupil novo posest v bližini Bodenskega jezera.