Čeprav je Alonso pred zadnjo dirko imel osem točk prednosti in je veljal za glavnega favorita za osvojitev naslova svetovnega dirkaškega prvaka, je po ponesrečeni moštveni strategiji na nedeljski dirki ostal praznih rok.

Med dirko mu je največ preglavic delal voznik Renaulta Vitalij Petrov, ki ga nikakor ni uspel prehiteti in je tako posledično svojo sezono končal z uvrstitvijo na skromnem sedmem mestu, prvak pa je prvič postal mladi Nemec Sebastian Vettel.

„Zelo boli, ko si tako blizu želenemu cilju in ga na koncu ne uspeš osvojiti, a to je šport in z neuspehom se moramo sprijazniti. Zadnje neuspešno poglavje v letošnji sezoni ne sme zamegliti vseh dosežkov, ki smo jih tekom leta dosegli. In še enkrat povem, da je bilo to leto zame vrhunsko. Nič ni lepšega kot stati na stopničkah v Monzi, ta trenutek si bom zapomnil do konca svojega življenja, medtem ko bodo slabi spomini hitro zbledeli,“ je za Ferrarijevo spletno stran povedal Alonso.

Španec je tudi zanikal govorice številnih medijev, ki pravijo, da je zaradi neposrečene taktike postanka v boksih, Alonso jezen na svoje moštvo. „Nesmiselno je sedaj iskati krivca. Štiri točke lahko zaradi napak izgubimo na prav vsaki izmed devetnajstih dirk in ne samo na zadnji. Smo ekipa, saj skupaj zmagujemo in izgubljamo. Vesel sem, da sem v Ferrariju, kjer so vsi zelo ponosni, da so del nečesa tako velikega,“ je še zaključil Alonso, ki bo to soboto ponovno sedel za volan svojega dirkalnika in v Abu Dabiju testiral Pirellijeve pnevmatike.