Branson, ki finančno podpira moštvo Virgin Racing in šef moštva Lotus Racing Tony Fernandes sta na začetku sezone stavila, da bo poraženec, ki se bo v prvenstvu odrezal slabše, moral preobleči v stevardeso in streči potnikom in osebju na zmagovalčevem letalu.

„Oboji imamo v lasti letalsko družbo, in če bo stavo sprejel, bo lahko prišel k nam delat kot Virginova stevardesa," je decembra lansko leto samozavestno dejal Branson in pripomnil: "Če me bo premagal, bo zagotovo želel, da stavo izpolnim. Mogoče želi preveriti kako zelo očarljive so uniforme njegovih stevardes."

Obe ekipi sta letošnjo debitantsko sezono končali brez osvojene točke, a je Lotus dirke končal na višjih mestih od Virgina in se v skupnem seštevku uvrstil višje.

„Najina stava je potekala skozi celotno sezono in sedaj je čas, da se Richard pripravi na težko delo in bolečine, ki jih prinesejo visoke pete,“ je dejal Fernandes, ki je po končani nedeljski dirki v Abu Dabiju Bransonu poklonil uniformo njegovega letalskega prevoznika in mu na oprsje pripel broško.

„Eden izmed prvih ljudi, ki so nam prišli čestitati v bokse, je bil ravno Richard,“ je še povedal Fernandes, ki bo karte za let na katerem bo stregel Branson, prodal v dobrodelne namene.