Čeprav je Alonso le poslušal ukaze svojega moštva, ki mu je naročilo, kdaj naj opravi postanek, in se pri tem več kot očitno uštelo, jim Španec tega ne zameri in stoji za odločitvami ekipe iz Maranella. „Takšen je naš šport. Včasih delaš dobre poteze, drugič spet ne. Včasih ti ravno te poteze prinesejo zmage, lahko pa tudi poraze. Takšno je pač dirkanje,“ je pokomentiral napačne odločitve svoje ekipe po dirki Fernando Alonso. Pripomnil je še: „Že na startu me je prehitel Jenson Button, kmalu zatem pa je na stezo prišel še varnostni avto, kar so mnogi dirkači izkoristili za menjavo pnevmatik. Med njimi sta bila tudi Petrov in Rosberg. Opazili smo, da imamo težave z mehkim kompletom pnevmatik, a ker Webber ni šel v bokse, smo se odločili, da počakamo s postankom.“ Je še objasnil Ferrarijev prvi voznik, ki se je kasneje znašel za ruskim voznikom Petrovom, katerega nikakor ni uspel prehiteti.

„Renault je imel izjemno hiter dirkalnik in trenutki, ki sem jih preživel za Petrovom so me zelo ujezili. Vozil je zares fantastično dirko, kot da se mu gre za življenje in smrt. V nekem trenutku, ko sem se mu le uspel približati, je reagiral izjemno agresivno, kot da se bori tudi sam za naslov prvaka. Pri tem pa ni napravil niti ene napake. Kljub temu, da mi ni uspelo zmagati, čestitam Sebastianu Vettlu. Naša ekipa pa se bo za naslov zopet borila prihodnjo sezono,“ je razočaran dejal Alonso.

S svojo predstavo v Abu Dabiju pa je bil zadovoljen tudi Petrov, ki je s fantastično dirko, v kateri je Alonsa povsem onemogočil, dodobra opozoril nase. Za Rusom je Španec vozil kar 39 krogov, a ga zaradi borbenega pristopa ni uspel prehiteti in tako Vettlu zagotovil naslov svetovnega prvaka. „Celo dirko sem pričakoval, da me bo Alonso resno napadel. V primeru, da bi se to zgodilo, bi ga spustil predse. Da bi ga spustil predse kar tako, vsekakor ni prišlo v poštev,“ je povedal Rus, ki letos prvič dirka v formuli ena, in dodal: „V formulo ena sem prišel z namenom, da se borim z najboljšimi dirkači na svetu. Danes sem dokazal, da sem tega sposoben. Da bo dirka naporna, smo se zavedali že od samega prihoda v Abu Dabi. Celotni konec tedna smo bili zelo hitri in z doseženim smo lahko izjemno zadovoljni,“ je za konec povedal šesto uvrščeni dirkač.