Vodja ekipe Red Bull Christian Horner je po odlični predstavi svojih dveh dirkačev v Braziliji in osvojitvi konstruktorskega naslova medijem dal vedeti, da želijo Avstrijci osvojiti tudi naslov svetovnega dirkaškega prvaka.

„Nihče nima kristalne krogle in nihče ne ve, kaj se lahko zgodi. Oba dirkača enakovredno podpiramo in tako bo tudi v prihodnje. Seveda, če se bo eden izmed dirkačev znašel v položaju, ko ne bo mogel več zmagati, pričakujemo, da bo pomagal svojemu moštvenemu kolegu. Vendar pa se bo za to moral odločiti dirkač sam,“ je povedal Horner, ki pozdravlja odločitev svojega moštva, ker Vettlu med dirko ni naročilo, naj predse spusti drugouvrščenega Webbra.

Odnos med Webbrom in Vettlom skozi celotno sezono ni bil najboljši, saj sta se dirkača kar nekajkrat sporekla. Spomnimo, na VN Turčije sta dirkača med seboj trčila in odstopila, Webber pa je moštvo obtožil, da favorizira mladega Nemca.

„Oba veva kako bo potrebno na zadnji dirki voziti. Med sezono sva se nekajkrat sprla in nato nihče od naju ni ponosen. Tega nočeva ponoviti,“ je svoj odnos z Avstralcem pokomentiral Vettel in posredno tudi namignil, da je starejšemu kolegu pripravljen priskočiti na pomoč, če jo bo seveda potreboval.