Če bodo zvezde Alonsu naklonjene, lahko Španec že to nedeljo na dirki v Interlagosu osvoji nov naslov svetovnega prvaka. Da se bo to lahko zares zgodilo, mu je njegov moštveni kolega Massa pripravljen prepustiti celo zmago pred domačim občinstvom.

„Zakaj pa ne? Sem namreč profesionalec. To sem storil že leta 2007, enako sem pripravljen storiti tudi tokrat,“ je povedal Massa, ki je pred tremi leti naslov pomagal osvojiti Fincu Kimiju Räikonnenu. „Vse je odvisno od mene, vsekakor bom znova pomagal,“ je odločen Brazilec, ki je Alonsu letos zaradi moštvenega ukaza že prepustil zmago.

Alonso lahko v nedeljo osvoji naslov prvaka v primeru zmage, a njegov najbližji zasledovalec Mark Webber dirko ne sme končati višje od petega mesta. Špancu bi sicer na brazilski dirki zadostovalo tudi drugo mesto, a le v primeru, če Webber ne bo boljši kot osmi, Hamilton četrti in Vettel tretji.

Massa, ki je letos s svojimi predstavami v rdečem dirkalniku razočaral, je pred domačim občinstvom zmagal leta 2006 in 2008. „Zame to leto ni bilo uspešno, upal sem, da bom hitrejši,“ je še zaključil Brazilec.