Prvo in drugo mesto sta dober odgovor na neuspeh v Južni Koreji, zelo veliko pa nam seveda pomeni naslov prvaka med konstruktorji. In prav veselim se že naslednje dirke, na kateri se bo odločilo prav vse," je povedal zadovoljni Sebastian Vettel, ki dejansko od prvega do zadnjega kroga ni ničesar prepustil naključju.

Nemec je bil prehiter tudi za Marka Webbra, ki je temelj za drugo mesto prav tako postavil na štartu, po dirki pa je Avstralec povedal: "Ponosen sem, da sem del te ekipe, nekatere fante poznam že zelo dogo in to smo si zaslužili. Proti koncu dirke je bilo sicer nekaj trepetanja zaradi pregrevanja motorja, a Fernando Alonso k sreči ni bil nevaren."

Že na štartu je bilo jasno, da presenetljivo najhitrejši na kvalifikacijah Nico Hülkenberg ne more biti kos trenutno najboljšim, saj sta mimo nega švignila tako Vettel kot Webber, veliko več dela pa je z njim imel Fernando Alonso. "S tretjim mestom sem lahko zadovoljen, saj bo zdaj resnično o prvaku odločala zadnja dirka. Žal sem na tej dirki veliko preveč časa izgubil za Hülkenbergom, medtem sta si namreč oba Red Bullova dirkača privozila neulovljivo prednost. Na stezi sicer nisem bil veliko počasnejši, v odločenih delih dirke sem bil celo hitrejši, a kmalu je bilo jasno, da ju to pot ne bomo mogli premagati. Tako se v Abu Dabi vsi odpravljamo s precej optimizma, tam pa nas čaka zelo stresen konec tedna. Vozili bomo na zmago in skrbno spremljali, kaj delajo tekmeci."

O prihajajoči odločilni dirki v Abu Dabiju pa je Sebastian Vettel še dodal: "Nihče ne ve, kaj se bo tam dogajalo. Nič pa ne bi imel proti, če bi videl Ferrarijev dirkalnik ovit v bel dim." Fernando Alonso je ob tej Nemčevi opazki ostal smrtno resen.

Za nekaj dogajanja so skrbeli pri Ferrariju, saj so mehaniki v zmedi povsem pokvarili že tako slabo dirko Felipa Masse, podobno so bili nepripravljeni na postanek pri Nicu Rosbergu (Mercedes), oba McLarnova dirkača (Jenson Button jo je sicer dobro odnesel ob poskusu ropa in napada na njegov avtomobil, ko je bil z dirkališča na poti v hotel) pa sta bila še toliko hitra, da je vsaj Lewis Hamilton ohranil vsaj še najbolj nore teoretične možnosti za osvojitev naslova. Te pa je povzel s kratkim stavkom: "V Abu Dabiju se bo moral zgoditi velik čudež."

Tudi v Sao Paulu je moral na stezo zapeljati varnostni avtomobil, ko je v prvi šikani zelo trdo v zaščitnem zidu pristal Vitantonio Liuzzi (Force India), sicer pa je dirka minila v ospredju mirno, v sredini na začelju razpredelnice pa smo lahko videli kar nekaj zanimivih prehitevanj in manjših trčenj. A že podatek, da do cilja nista pripeljala le dva dirkača, tudi pove veliko. Zato bo že naslednji konec tedna veliko bolj zanimivo v Abu Dabiju, kjer se bo sklenila sezona 2010 in je bo večno vprašanje, kdo bo postal prvak, dobilo dogovor. Resni kandidati so zdaj le še trije dirkači.