Italijanska Savona je bila prepričljiv favorit skupine v Kopru. Evropsko sezono je začela v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, kjer pa kljub zvezdniški ekipi ni bila uspešna in se je morala preseliti v pokal Len. Njihovi glavni aduti so hrvaški vratar Goran Volarević, ameriški branilec Jesse Aaron Smith, črnogorski center Mlađan Janović ter italijanski reprezentanti, ki se ponašajo s srebrom z letošnjega EP v Zagrebu, Deni in Goran Fiorentini, Federico Mistrangelo, Massimo Giacoppo in Alberto Angelini.

Kljub zvenečim imenom pa se slovenski prvaki pred domačim občinstvom niso ustrašili tekmeca. Še več, v končnici tekme je Toni Barbarić s svojim tretjim golom izid izenačil na 9:9 in poskrbel za napete zadnje minute turnirja, kjer pa so z nekaj sreče in golom Mistrangela na koncu slavili Italijani. Ti so si pred tem do polčasa priigrali tri gole naskoka, ki pa niso zadostovali za mirno končnico, saj so jih Slovenci še enkrat ujeli.

Gole za Koper so dosegli Toni Barbarić (3), David Burburan (2), Teo Galič (2), Matej Nastran (1) in Miloš Vukičević (1).

Obe ekipi zdaj razmišljata o žrebu osmine finala pokala LEN, ki bo čez teden dni na Reki. Koprčani, še lani so s Savono na turnirju lige prvakov izgubili z visoko razliko (14:7), so v uvodnih nastopih na dveh turnirjih pokala Len dokazali, da bodo vsaj v domačem bazenu neprijeten tekmec prav za vsako ekipo, z nekoliko sreče pri žrebu pa bi se lahko prebili tudi še kakšen korak dlje. Edina želja koprskega vodstva je, da na žrebu kot nasprotnika ne bi dobili Kazana iz Rusije in si s tem nakopali dolgo pot na gostovanje.

V prvem današnjem obračunu je ruski Šturm Čehov premagal grški Patras z 18:5 in si priigral tretje mesto. Končni vrstni red: 1. Savona 6 točk, 2. Rokava Koper 4, 3. Šturm Čehov 2, 4. Patras 0.