V Kopru so za sezono 2010/11 sestavili močno ekipo, ki jo čakajo izzivi v pokalu LEN in jadranski ligi. V obeh tekmovanjih imajo slovenski prvaki visoke cilje. Kot državni prvaki so imeli sicer pravico, da bi evropsko sezono začeli v kvalifikacijah za ligo prvakov, a so svojo priložnost za odmevnejši rezultat videli v pokalu LEN.

Njihove želje segajo vse do četrtfinala, torej uvrstitve med najboljših osem. Delček bo pri uresničitvi načrtov odvisen tudi od žreba. Uvrstitev med najboljših osem in s tem v končnico za prvaka načrtujejo tudi v jadranski ligi, kjer je rezervni cilj deveto mesto.

Za prvi izziv sezone so se Koprčani nazadnje pripravljali v Novem Sadu, kjer so vadili z vaterpolisti Vojvodine. Prav iz merjenja moči s srbskim prvoligašem Koprčani črpajo optimizem pred krstnimi tekmami. Vojvodina je namreč lani prišla vse do četrtfinala pokala LEN, Koprčani pa so jih na medsebojnih srečanjih redno premagovali. Iz Vojvodine prihaja tudi zadnja koprska okrepitev v sezoni, saj se je srbski center Mihajlo Korolija premislil in razdrl že podpisano pogodbo s Koprčani ter odšel v Turčijo. Koprčani so namesto njega moštvo okrepili s tretjim centrom močne črnogorske reprezentance Milošem Vukičevićem, ki je nazadnje igral v Novem Sadu.

Koprski trener Veselin Djuho ima tako enakovredno zapolnjena vsa igralna mesta in za vsako tudi enakovredno zamenjavo. Vprašanje je le, če so se že uspeli uigrati. Oči slovenskih ljubiteljev vaterpola bodo še posebej uprte v Mateja Nastrana. Najboljši slovenski vaterpolist zadnjih let se je namreč vrnil v domovino in bo s Koprom skušal premakniti mejnike slovenskega vaterpola. Doslej se namreč še nobenemu slovenskemu klubu ni uspelo prebiti preko kvalifikacij v evropskih pokalih. Izkušnje Mateja Nastrana, z zagrebško Mladostjo in beograjskim Partizanom je igral v ligi prvakov, s Partizanom tudi na zaključnem turnirju, lani pa je s Cattarom osvojil pokal LEN, bodo namreč Koprčanom prišle še kako prav.

Velika stopnica vaterpoliste čaka že ta teden, saj njihovi tekmeci v prvem krogu pokala LEN prihajajo iz vaterpolsko razvitih držav. Orta Dogu iz Ankare je peto moštvo turškega prvenstva, Val Prčanj je pravzaprav drugo moštvo Primorca iz Kotorja, lanskega finalista lige prvakov. Najtežje delo čaka Koprčane v obračunu z grškim Paokom. Moštvo iz Soluna je bilo lani na pragu polfinala v domačem prvenstvu in je po moči nedvomno na ravni Kopra. Favorit skupine je italijanska RN Florentina.

* Spored skupine D prvega kroga kvalifikacij pokala LEN:
- četrtek, 7. oktobra:
18.30 Orta Dogu Ankara (Tur) - Florentina (Ita)
20.00 Rokava Koper (Slo) - Val Prčanj (ČG)

- petek, 8. oktobra:
10.00 Florentina (Ita) - Val Prčanj (ČČ)
11.30 Paok Solun (Grč) - Orta Dogu Ankara (Tur)
18.30 Orta Dogu Ankara (Tur) - Val Prčanj (ČG)
20.00 Rokava Koper (Slo) - Paok Solun (Grč)

- sobota, 9. oktobra:
18.30 Paok Solun (Gr) - Val Prčanj (ČG)
20.00 Rokava Koper (Slo) - Florentina (Ita)

- nedelja, 10. oktobra;:
9.30 Florentina (Ita) - Paok Solun (Grč)
11.00 Rokava Koper (Slov) - Orta Dogu Ankara (Tur)