Mednarodna smučarska zveza (Fis) je Moku predlagala, da bi na igre uvrstil nekaj disciplin, ki doslej še niso imele oznake olimpijske. Med najresnejšimi kandidati so smučarski skoki za ženske, v prostem slogu pa tekma smučarjev v snežnem kanalu. Smučarska zveza bi si v olimpijskem programu želela tudi ekipno smučarsko tekmo, biatlonci predlagajo preizkušnjo mešanih štafet, umetnostni drsalci in sankači pa ekipno tekmo.

Mok bo predvidoma v olimpijsko družino sprejel večino predlaganih disciplin, ob tem pa naj bi smučarski skoki za ženske dobili status pogojne olimpijske udeležbe: Mok se bo o potrditvi odločil potem, ko bo preučil kakovost tekmovanja na svetovnem prvenstvu 2011. Mok je ženske skoke že dvakrat zavrnil, nazadnje so bili predlagatelji neuspešni s poskusom uvrstitve te discipline na letošnje OI v Vancouvru.

Prireditelji iger v Sočiju pa so že pred zasedanjem Moka v Mehiki napovedali oster boj proti dopingu na svojih igrah. Aleksander Žukov, predsednik ruskega olimpijskega komiteja, je napovedal, da je boj proti prepovedanim poživilom njihova prva naloga: "Nočemo uspeha za vsako ceno. V Sočiju bo veljala ničelna toleranca do dopinga." Ruska smučarska zveza je letos odpustila osem trenerjev, ki so bili osumljeni posredovanja prepovedanega sredstva EPO športnikom. Nenazadnje pa so Rusi zaradi številnih dopinških afer v svojem smučarskem športu morali plačati tudi denarno kazen.