Zdaj že tradicionalnega spektakla pred začetkom tekem v Zlatorogu nista zasenčili niti slabi novici o rezultatih drugih dveh tekem v skupini A, ki Celjanom niti slučajno nista šla na roko. Kielce so doma odščipnile točko Rheinu Neckarju (23:23; Poljaki so imeli po izteku igralnega časa priložnost za zmago s črte sedmih metrov, a je strel Rastka Stojkovića ustavil Henning Fritz), Chambery pa je presenetil Barcelono (27:26), ki je v prejšnjem krogu povozila slovenske prvake. Čeprav je imel Kielov trener, Islandec Alfred Gislason, na razpolago le 14 igralcev (na bolniški sta Šved Kim Andersson in Francoz Daniel Narcisse), so aktualni evropski prvaki v peti minuti vodili že s 4:1.

»Mirko, Mirko,« je odmevalo z dela tribun, kjer so bili člani navijaške skupine celjskega vratarja Alilovića iz Medjimurja. V prvih desetih minutah je hrvaški reprezentant zbral kar pet obramb in predvsem po njegovi zaslugi so si pivovarji po delnem izidu 4:0 priigrali prvo vodstvo (5:4). Enakovredno so se upirali le do izida 7:7, nato pa je Kiel (to je bilo zanj prvo gostovanje v letošnji ligi prvakov, saj je v prvih treh krogih trikrat igral doma) dodal plin. V vratih je blestel trikratni evropski klubski prvak, Francoz Thierry Omeyer (dvakrat s Kielom in leta 2003 z Montpellierjem), trener Zvonimir Serdarušić pa je moral zaradi visokega zaostanka (8:12) že v dvajseti minuti poseči po minuti odmora. A ta njegovim fantom ni koristila, kajti že do polčasa je nemški klub naskok kar podvojil (18:10).

Celjski klub je pred včerajšnjo tekmo uvedel še eno novost – otroški vrtec. Vsi starši, ki so prišli na tekmo, so lahko svoje otroke pustili v posebnem vrtcu v Zlatorogu in si brezskrbno ogledali tekmo. A tudi na igrišču so domači rokometaši v primerjavi s Kielovimi delovali kot otroci v vrtcu. Serdarušić je poskušal s številnimi menjavami, a njegov rokometni orkester je bil še naprej povsem razglašen. Razlika je hitro naraščala, najvišja je bila dvanajst zadetkov (prvič pri 25:13, zadnjič pri 31:19), v končnici pa so Celjani izkoristili menjavo v gostujočih vratih (Šved Andreas Palicka namesto Omeyerja) in zaostanek prepolovili. »Končni izid pove vse, čeprav smo se na koncu še dobro izvlekli. Težko smo prihajali do priložnosti za zadetek, ko pa smo že prišli, je naše strele ustavljal Omeyer. Kiel je znova dokazal, da je evropska 'špica',« je priznal domači igralec Alem Toskić.