Judoisti na čelu s predsednikom zveze Bogdanom Gabrovcem, strokovnim direktorjem Marjanom Fabjanom in trenerjem ter selektorjem članske izbrane vrste U23 Gregorjem Brodom so obljubili, da jih nedavni uspehi ne bodo uspavali.

Že v prihodnjih tednih jih namreč čakajo tekme svetovnega pokala, kjer bo spet mogoče osvajati kvalifikacijske točke za nastop na olimpijskih igrah v Londonu 2012. Tja bodo potovali malodane vsi A reprezentanti z izjemo poškodovanega Matjaža Ceraja, Sraka Vukovićeve, ki je bero točk na tokratnem SP precej oplemenitila, ter Roka Drakšiča in Lucije Polavder, ki bosta tekmovala po nekoliko spremenjenem programu. Sestava reprezentance tako še ni dokončna, sprva pa judoiste in judoistke čakajo tekme za svetovni pokal v Rimu, Birminghamu in Rotterdamu.

Čez mesec dni bo na sporedu tudi mladinsko svetovno prvenstvo v maroškem Agadirju, pa prvenstvo članov do 23 let v Sarajevu, tako da bo sezona vse do novega leta še kako pestra. Dober obet pred nadaljevanjem napovedujejo tudi trenutne uvrstitve slovenskih reprezentantov in reprezentantk na jakostni lestvici Mednarodne judo zveze (IJF): Lucija Polavder je na tretjem mestu, Raša Sraka Vukovič na šestem, Urška Žolnir na desetem, Vlora Bedžeti na 20., Petra Nareks na 23., Ana Velenšek na 27. mestu; pri moških pa je Roki Drakšič na desetem mestu, Matjaž Ceraj na 28., Aljaž Sedej pa na 36 mestu.