"Počutje je bilo danes povsem drugačno, tako kot sem želel. V ekipi se nikakor nismo mogli zmeniti, kdo bo sprintal, potem je vlogo prevzel najbolj izkušeni Hondo. Ko sem 500 metrov pred ciljem pogledal nazaj, je bil za mano in potem sem začel sprintati. Če bi bil dovolj močan, bi Hondo moral zmagati, tako pa, hm... Res bi moral kar sam prevzeti odgovornost. Posebno še, ker je bila v cilju rahla vzpetina. Dobro, da vem za drugič," je spoznanje z zadnjega dne Vuelte videl Grega Bole, ki je osvojil tretje, peto in osmo mesto v etapi. Po petkovem osmem mestu, že prej pa je bil tretji in peti, je bil razočaran in je napovedal, da zaradi utrujenosti zadnji dan zagotovo ne bo sprintal, predvsem pa ne bo več prevzel odgovornost prvega moža ekipe.

Sobotno plezanje na strmi Bola del Mundo - Globus, kjer je Vincenzo Nibali rutinirano ubranil prednost pred Ezequielom Mosquero, rdečo majico brez stresa pripeljal v Madrid in slavil prvo veliko zmago na tritedenski dirki, je bilo Begunjcu še bolj odveč. V Madridu pa ga je nazadnje premagala le elita, ki bo med favoriti tudi čez 14 dni v Avstraliji. Boletov dosežek ima še večjo vrednost, ker je bil konec podoben, kot bo v Avstraliji. "Ah, svetovno. To bo druga dirka. Bodo pa vsi (Farrar, Cavendish, Davis, Goss; konkurenti pred njim, op. p.) zagotovo med velikim številom tistih, ki so lahko spredaj. Goss je moj favorit poleg Gilberta. Vuelta je lepa dirka, vendar težka. Pravijo, da je bila najtežja v zadnjih letih. Zdaj sem le vesel, da je konec. Čaka me počitek," je pred odhodom domov pristavil Bole.

Da se bliža 77. svetovno prvenstvu, je bilo čutiti tudi na drugih dirkah. Božič je imel v zadnji etapi dirke Po Britaniji v Londonu vse možnosti, da Novozelandca Hendersona sleče iz bele majice najboljšega v etapnih uvrstitvah. "Nisem želel tvegati do skrajnih meja. Na koncu v meni ni bilo dovolj adrenalina, da bi še lovil zavetrje Greipla. Sprint sem tako začel vsaj deset kolesarjev za njim," je Borut Božič pripomnil po zadnji etapi britanskega Toura na krožni trasi v Londonu. Vseeno je v britanski prestolnici osvojil peto mesto, s čimer je bil vseeno zelo zadovoljen. Nemec Andre Greipel (Columbia) z 21 zmago v sezoni, Argentinec Haedo, Britanec Hammond in Novozelandec Greg Henderson (Sky) so bili pripravljeni tvegati veliko več tudi zaradi klubskih interesov ter tako domači ekipi Sky odvzeti tolažilno nagrado. "Drugo mesto v skupni razvrstitvi za Albasinijem mi je v veliko zadovoljstvo in veselje. Ti uspehi so dovolj za samozavest," je po največjem etapnem dosežku to sezono pripomnil Božič. Etapna zmaga in dve drugi mesti sta pika na i, da bo Božič odšel v "neznano južno deželo", iz katere izhaja ime Avstralija, ter poskušal narediti kakšen kengurujski skok.