Igralke z Iberskega polotoka so bile tokrat enostavno boljši tekmec. Manca Fajmut je z Ano Neves za uvod sicer odigrala zelo izenačen niz, a je Portugalka zmagala v "podaljšku", nato pa je bilo vsega hitro konec. Alex Galič je tudi v tem dvoboju ohranila mesto na drugem položaju v reprezentanci, igralka kitajskih korenin Maria Xiao pa je prva, ki je premagala našo 15-letnico, ki zdaj živi in trenira v nemškem Kasslu. Tudi Galičeva je bila precej izkušenejši nasprotnici enakovredna le v prvem nizu.

Logatčanka Nina Zupančič je drugič na prvenstvu stopila v areno in dvoboj z Leilo Oliveira začela zelo odločno. Prvi niz je sicer izgubila, nato pa izenačila z 11:9. Tudi v preostalih dveh nizih je bila blizu, še posebej v četrtem, ko je povedla s 6:5. Po minuti odmora pa je Oliveira naredila preobrat in dvoboja je bilo konec prej kot v eni uri.

"Vse res kaže na gladko zmago Portugalk, toda s predstavo svojih mladih varovank sem lahko povsem zadovoljen. V ključnih trenutkih sem zgolj pogrešal nekaj več želje po uspehu, očitno pa je rana ura tudi prinesla svoje. Upam, da bomo prvenstvo vsaj končali z zmago," je po dvoboju razpredal trener Matej Petar.