Kličko je izzivalca pred 40.000 gledalci na stadionu v Frankfurtu dokončno poslal na tla takoj po začetku desete runde. Sodnik je okrvavljenemu Nigerijcu že začel odštevati, nato pa je odločil, da je dvoboja konec. Ukrajinec je že pred zmagovalnim udarcem prevladoval in tekmecu nikoli ni dovolil, da bi ga ogrozil.

S sinočnjo zmago je Kličko statistiko dvobojev popravil na 55:3, njegov neuspešni izzivalec pa je 34 zmagam dodal četrti poraz.

"Sprejel je veliko udarcev in se je boril do konca. A že od druge runde je bilo jasno, da njegova taktika ne bo delovala," je po dvoboju pojasnil zmagovalec. Boksar iz Afrike tako ni upravičil svojega vzdevka Nigerijska nočna mora, saj je Kličko že v drugi rundi s serijo natančnih udarcev nakazal, v katero smer se bo odvijal obračun. Pred petimi leti je Kličko štiri leta mlajšega tekmeca že premagal, vendar je bil takrat boj bolj izenačen in je Ukrajinec zmagal po točkah.

Peter je v svoji karieri izgubil z obema bratoma Kličko. Starejši Vitalij ga je premagal oktobra 2008, kar je takrat pomenilo izgubo naslova po verziji WBC.