Zavec si lahko zdaj vsaj za nekaj časa oddahne in spočije. Čeprav je bil vseskozi prepričan v svojo zmago in obrambo naslova prvaka, pa je vedel, da bo Poljak Jackiewicz vse prej kot lahek zalogaj. Njegov zaprt način borbe Ptujčanu ni ustrezal, kljub temu pa ga je "zlomil" z nenehnim menjavanjem ritma in močnimi krošeji iz neposredne bližine. Pri tem velja poudariti, da je Zavec v soboto nastopil tudi s poškodovanim komolcem, vendar pa tega nihče v njegovem taboru pred borbo ni želel razkriti javnosti.

"Res je, tako trener Dirk Dzemski kot tudi kondicijski trener Tomaž Jagarinec kar nekaj noči nista spala. Poškodba jima je povzročala kar precej preglavic, Tomaž je dal vse v to, da me čim bolj rehabilitira, z Dirkom pa sva zastavila taktiko za dvoboj glede na poškodbo. Na noben način nismo hoteli, da se kaj o poškodbi razve, odpoved dvoboja nikakor ni prišla v obzir," je dejal Zavec, ki je v soboto napolnil novo dvorano v Stožicah. Ob dodatnih sedežih v parterju je bilo v dvorani 13.000 ljudi, ki so uprizorili pravo navijaško vzdušje.

"Ne morem verjeti. Česa takšnega nisem videl niti v Nemčiji, ko sta boksala Sven Ottke ali Henry Maske. V Pragi smo boksali že pred 20.000 ljudmi, a takšnega vzdušja nismo doživeli. Bravo Slovenija, ponosen in glasen narod ste, zelo ste simpatični, tudi zato je Dejan Mr. Simpatikus," je po dvoboju dejal manager slovenskega boksarja Ulf Steinforth.

Jackiewicz se novinarske konference po dvoboju ni udeležil, saj ga je zdravnik napotil na preiskave v Klinični center. Med dvobojem je namreč utrpel tudi poškodbo desnega očesa, boksarja nista varčevala z udarci, tudi zato se je zdravnik preventivno odločil za podrobnejši pregled. Vendar pa ni bil edini, ki je moral v ljubljansko bolnišnico. Tja je odšel tudi Romun Istvan Varga, ki ga je na tla v deveti rundi poltežke kategorije spravil v Nemčiji rojeni Slovenec Denis Simčič (24 zmag, 14 s KO, 1 poraz). Slednji je Vargo (17 zmag, 5 s KO, 11 porazov) popolnoma izčrpal, tako da so ga iz ringa odnesli na nosilih. Še tretjo zmago pod slovensko zastavo pa je v soboto prispevala mlada Tjaša Kolar (2 zmagi, 0 porazov), ki je bila po štirih rundah boljša od Nemke Anike Kurzer (0 zmag, 2 poraza, 1 neodločen).

Zavec in Jackiewicz sta v dvorano privabila tudi precej znanih osebnosti, med drugim si je njun dvoboj z navdušenjem ogledal nekdanji boksarski zvezdnik Željko Mavrović, ki je v svoji karieri boksal tudi proti slovitemu Lennoxu Lewisu. "Dvorana je bila fantastična. Že takoj po prihodu v ring sem doživel šok, saj res nisem pričakoval, da bo tako polno in tako glasno vzdušje. To je bil res pravi psihični test, že pred samo borbo," je dejal Zavec, ki so ga ob ringu med drugimi spremljali tudi premier Borut Pahor, ljubljanski župan Zoran Janković, minister za šolstvo in šport Igor Lukšič ...

"Ne izključujemo novega dvoboja v Sloveniji, sploh po tem, kar smo videli danes. Dejan je Slovenijo navdušil nad boksom, če ga želite gledati, zakaj bi ga vozili na dvoboje v Nemčijo, ZDA ..., " je še dodal Steinforth. "Naše želje so eno, dejanski dogovori drugo. Seveda si želim pomeriti s Floydom Mayweatherjem in Mannyjem Pacquiaom, ki veljata za najboljša v 'naši' kategoriji, ampak nič ne gre na silo. Najprej se moram rehabilitirati po poškodbi komolca, potem pa bomo videli," pa je zaključil Zavec, ki po ubranitvi naslova nedvomno spada v sam vrh velterske kategorije.