"Navdušen sem, da bom končno lahko spet boksal v Hamburgu, kjer se je začela moja profesionalna kariera. Dvorana O2 je fantastična arena," je dejal 39-letni Kličko, starejši brat Vladimirja Klička, svetovnega prvaka v težki kategoriji v verzijah IBF, WBO in IBO.

Ukrajinska "železna pest" je doslej vknjižila 40 zmag (38 s "KO"); Kličko je zadnjič naslov ubranil letos maja v Gelsenkirchnu, ko je pred 60.000 gledalci s tehničnim knockoutom v deseti rundi premagal poljskega izzivalca Alberta Sosnowskega. V Hamburgu, to nemško pristaniško mesto je njegov dom že od leta 1996, pa se je nazadnje boril pred 11 leti.

Američan Briggs je doslej vpisal 51 zmag (45 s "KO") in se je že dlje časa želel pomeriti z enim od slovitih bratov, pred katerima se je marsikateri od njunih bivših nasprotnikov podelal v hlače še pred prihodom v ring.

"Briggs ni samo velik 'gobezdač', ampak je velik tudi v ringu. Je izkušenejši od mene, zbral je več profesionalnih dvobojev in ima enega najmočnejših udarcev v težki kategoriji. Vendar pa se bom pod vodstvom trenerja Fritza Sduneka nanj zelo dobro pripravil, " je izzivalca posvaril Kličko, ki ga čaka že 13. obračun za naslov svetovnega prvaka.

"Kličko lahko le še kratek čas občuduje svoj šampionski pas, po 16. oktobru bo namreč moj," pa je sporočil sila samozavesten Briggs, ki je v karieri že premagal rojaka Georgea Foremana in Raya Mercerja ter Belorusa Sergeja Lijahoviča, zdaj pa želi imeti v svoji zbirki še ukrajinski skalp.