Slovenski reprezentanti so po krajšem premoru po EP začeli s pripravami na zimsko sezono, ki bo imela kar dva nosilna dogodka - evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih novembra v Eindhovnu in nato decembra še svetovno prvenstvo v 25-metrskih bazenih v Dubaju. Zaradi slabše pripravljenosti, reprezentanca se je ta teden zbrala na Ptuju, bodo zato vsi izpustili uvodno tekmo v mestu, ki bo leta 2016 gostilo poletne olimpijske igre, že ta konec tedna pa tudi uvodno tekmo svetovnega pokala.

Skupaj je za prvo tekmo prijavljenih 194 plavalcev iz 13 držav, med katerimi so številni zvezdniki kot denimo olimpijski prvak Brazilec Cesar Cielo, Američan Randall Bal, Švedinja Therese Alshammar in Rus Arkadij Vjačanin.

Še bolj zanimivo bo oktobrsko nadaljevanje, ko bodo tekmovalci med 12. in 21. oktobrom nastopili v Pekingu, Singapurju in Tokiu, konec oktobra in v začetku novembra bo tekmovanje obiskalo evropske prestolnice Berlin, Moskvo in Stockholm.

Vsaj na azijski turneji bo nastopil tudi Tahirovič. "Letos sezone zaradi svetovnega pokala sploh nisem končal, ampak sem imel aktiven dopust. Tekme so zelo luštne, konkurenca je dobra in tudi sam bi se rad predstavil na teh tekmah, kjer že dolgo nisem bil. Po drugi strani pa je tekma najboljši trening in mislim, da bom tudi zaradi svetovnega pokala na evropskem in svetovnem prvenstvu zelo dobro pripravljen," je napovedal Tahirovič in dodal, da se bo udeležil tudi evropskih pokalov, če bo imel možnost za visoko uvrstitev v končnem seštevku, sicer pa mu tega ne bodo dopuščale finance.

Tudi nagradni sklad bo spet zanimiv, saj je za najboljše rezerviranih skupaj kar 360.000 ameriških dolarjev, za svetovne rekorde, ki jih bo po vrnitvi na tekstilne kopalke težko doseči, pa dodatnih 50.000 ameriških zelencev. Sicer pa bosta najboljša posameznika v končnem seštevku tekmovanja bogatejša za 100.000 dolarjev, drugouvrščena za pol manj in tretjeuvrščena za 30.000. Mednarodna plavalna zveza pa bo dodatno nagradila tudi zmagovalce posameznih disciplin.

* Koledar svetovnega pokala 2010:
- 10.-12. september: Rio de Janeiro (Bra)
- 12.-13. oktober: Peking (Kit)
- 16.-17. oktober: Singapur (Sin)
- 20.-21. oktober: Tokio (Jap)
- 30.-31. oktober: Berlin (Nem)
- 2.-3. november: Moskva (Rus)
- 6.-7. november: Stockholm (Šve)