Med njimi je tudi odmevala vest o Janiju Brajkoviču. Belokranjec, ki je v Koloradu, kjer se pripravlja za dve dirki Pro Toura v Kanadi 10. in 14. septembra, Martinu Hvastiji pa je že potrdil tudi nastop na svetovnem prvenstvu, ima namreč ponudbi za prestop v ekipi Liquigas in britanski Sky.

Najboljši slovenski kolesar vseh časov je po zmagi na Kriteriju Dauphine namreč naredil velik preskok v razred zmagovalcev. Brajkovič ima sicer še pogodbo za sezono 2011 za RadioShack, a prestop ni nemogoč. "Interes obstaja, in to zelo konkreten. To ni kar tako, da bi dvigali pozornost," je možnost prestopa že za naslednjo sezono potrdil njegov menedžer Milan Eržen in potem dodal nekaj podrobnosti. "Bil sem v Londonu, pet ur sem se pogovarjal z Johanom Bruyneelom (šef ekipe RadioShack op. a.). Če možnost obstaja, se je pač vedno treba pogajati za boljše pogoje. Tudi Čeh Kreuziger je imel pogodbo z Liquigasom, pa je odšel v Astano. Da pa bi Brajko zares zapustil RadioShack, skoraj ni možnosti."

Selitev najboljših kolesarjev je letos razmeroma veliko. Najnovejša rošada je selitev Luisa Leona Sancheza (Caisse d' Epargne) v nizozemski Rabobank, kjer so potrebovali specialista za etapne dirke namesto Rusa Menčova, ki je odšel v Geox. Tam bo nadaljeval tudi Marko Kump, ki je včeraj v prvi etapi Tour de l'Avenir - Touru, kot imenujejo največjo etapno dirko mlajših članov, osvojil šesto mesto.