Zaradi slabe prodaje vstopnic v želji, da bi napolnili največji stadion Marakana, na katerem je prostora za 51.395 gledalcev, razglašajo, da je Slovenija za Francijo najboljša ekipa, ki jo gostijo v zadnjih dveh letih. "Ne sme se zgoditi, da bi bili slovenski navijači, ki pripravljajo pravo invazijo na Beograd, glasnejši od naših," srbski reprezentanti vabijo navijače. Srbski nogometni strokovnjaki so tekmo z neugodno Slovenijo razglasili za smerokaz za prihodnost in veliki test po tistem, ko na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški niso izpolnili pričakovanj, saj si morajo povrniti zaupanje pri navijačih.

Srbski reprezentanti, ki se pripravljajo v 12 kilometrov oddaljenem športnem centru v Kovilovu, zaradi dejstva, da igrajo doma, napovedujejo popolno ofenzivo, medtem ko so novinarji v mali vojni s selektorjem Radomirjem Antićem, ker se z njimi pogovarja največkrat enkrat na teden, pa še treninge je zaprl za javnost. Na tiskovno konferenco je poslal pomočnika Aleksandra Rodića, ki je Sloveniji namenil pravi hvalospev: "Izjemna ekipa, izkušena, tekmovalna, disciplinirana, telesno močna, ki že dolgo časa igra skupaj. Slovenijo smo dobro preučili, jo spoštujemo, vendar zaradi nje ne bomo spreminjali svojega sloga igre. Ima nekaj odličnih igralcev, Cesarja, Radosavljeviča, Birso, Novakoviča..."

Večina igralcev je bila po vrnitvi s Ferskih otokov zadovoljna z gladko zmago s 3:0, s katero so potrdili vnaprej vpisane tri točke, sicer pa so jih za prve tri tekme vknjižili že devet. "Smo edina v reprezentanca v naši kvalifikacijski skupini, ki je dosegla suvereno zmago. Vsi drugi so se mučili. To je dokaz, da smo pripravljeni in budni dočakali kvalifikacije. Prepričan sem, da tudi tekme proti Sloveniji ne bomo prespali. Slovenci bodo zaradi poraza še pod večjim pritiskom, da z zmago ali remijem nadoknadijo izgubljeno. To moramo izkoristiti. Na Srbiji nobena reprezentanca ne bo popravljala svojih napak," je samozavesten mladi branilec Neven Subotić.

Bilo je tudi nekaj kritičnih mnenj v lastnih vrstah, kar ni v navadi pri tukajšnjih športnikih. "Nisem zadovoljen s prikazanim na Ferskih otokih. S takšno igro lahko premagamo slabšega tekmeca, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa moramo igrati veliko resneje. S takšno igro se ne moremo uvrstiti na zaključni turnir v Ukrajini in na Poljskem. Srž naših težav je odnos do igre, ki mora biti resnejši in bolj profesionalen vseh 90 minut," soigralce opozarja specialist za defenzivne naloge Aleksandar Luković, nekdanji soigralec Samirja Handanoviča v Udineseju, zdaj pa član ruskega Zenita. Nemanja Vidić, eden najboljših štoperjev na svetu, hvali slovenski moštveni duh. "Na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki so bili organizirani in borbeni. Slovenija nima nogometašev, ki igrajo v največjih evropskih klubih, njihova neverjetna moč je v kolektivu. Pripravljeni smo na težko tekmo," je poudaril Nemanja Vidić, ki v obrambni vrsti pogreša partnerja Branislava Ivanovića, ki se je zaradi poškodbe hrbta že vrnil na okrevanje v Chelsea v London.

V Beogradu optimizem gradijo na dejstvu, da Slovenija še nima zmage proti nobeni izmed reprezentanc, ki so nastale po razpadu Jugoslavije, a tudi zdajšnja Srbija, ki je naslednica Jugoslavije ter Srbije in Črne gore, še nima zmage proti Sloveniji. Vse štiri tekme so se končale z remijem. Tri proti tri na evropskem prvenstvu 2000, ko je Slovenija vodila s 3:0 in imela igralca več. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2002 je bilo 1:1 v Ljubljani (strelec Zahovič v 94. minuti iz prostega strela) in Beogradu (strelec Milinovič, Karić je Rudonji zlomil nos, v bolnišnici je končal tudi vratar Simeunovič). Na prijateljski tekmi 2004, ki je bila zadnja za Bežigradom v Ljubljani, je bil rezultat 1:1.