Kot piše Žurnal24, na stekleni pohodni površini v dežju drsi, različne ravni tal niso označene, na stopnicah ni obojestranskih držal, ob nosilec drsnih vrat na pomol pa se lahko kdo spotakne. Na nevarnosti na novem Mesarskem mostu opozarjajo avtorji predstavitve, ki je zaokrožila po spletu.

Sodni izvedenec gradbene stroke Janez Durini je za Žurnal24 povedal, da je most funkcionalno zgrešen. Durini je izvedel, da je že pred odprtjem mostu zaradi toge vpetosti ena od steklenih plošč počila, na njih pa bo zaradi razlike med hladnim steklom in toplejšo vodo po njegovem mnenju pozimi verjetnost zmrzali in tako drsenja večja. Most se mu zdi nevaren tudi zaradi stopnic, saj po njegovem mnenju vsaka stopnica pomeni oviro.

V službi za razvojne projekte in investicije Mestne občine Ljubljana (MOL) so za Žurnal24 povedali, da so opravili meritve protidrsnosti steklenih plošč v suhem in mokrem vremenu in ugotovili, da ustrezajo predpisom. Čeprav to ni predpisano, bodo o dodatnem označevanju stopnic in klančin razmislili. Na očitek, da je na obojestranskem držalu na stopnišču res presežena širina stopnic, jih je opozorila tudi komisija na tehničnem pregledu, vendar je pomanjkljivost sprejela “z razumevanjem”, ker se celostna arhitektonska rešitev mostu podreja umeščenosti mostu med dva spomenika kulturne dediščine, v katera so avtorji poskušali minimalno posegati. Kot piše Žurnal24, pa se tudi strinjajo, da tračnica drsne ograje predstavlja oviro, zato jo bodo znižali.