Po novem naj bi Smučarsko zvezo Slovenije namesto dozdajšnjih sedmih direktorjev vodili trije. Ob Vojsku še Andraž Kopač, ki bo odgovoren za finance, vozni park in podobno vsebino, ter Primož Ulaga, ki bo skrbel za prihodke, sponzorje, opremo in dogodke v organizaciji zveze.

"Naša želja je, da bi zveza postala organizacijsko vitkejša in enotna, s tem pa naj bi dosegli hitrejše in bolj učinkovito odločanje," je na novinarski konferenci na sedežu zveze v Ljubljani povedal Vojsk. Slednji je ob tem razkril, da je izvršni odbor zveze na četrtkovem zasedanju pripravil ustrezne spremembe statuta, ki jih bo morala potrditi še skupščina SZS.

Sicer pa je Vojsk izpostavil še nekatere temeljne naloge zveze v prihodnjem obdobju. Ob organizacijskih spremembah želi zveza povečati število svojih članov, napoveduje spremembo proračuna zveze, po kateri bo več sredstev namenjenih panogam, predlagani so nekateri novi člani organizacijskih komitejev na smučarskih prireditvah, ki jih gosti Slovenija, napovedal pa je tudi kandidaturo Slovenije za kongres Mednarodne smučarske zveze leta 2014 in še enkrat potrdil namero, da SZS spet postane lastnica še desetih odstotkov delnic Športne loterije.

Vojsk je ob tem izpostavil, da so vse spremembe organizacijske in da stroka pri svojem delu in odločitvah ostaja samostojna. Zveza ji bo pri tem le v pomoč, enega od korakov pa je storila že na sestanku z žičničarji in upravljavci gorskih centrov v Sloveniji, na katerem se je zavzela za boljše pogoje slovenskih smučarjev na domačih smučiščih.

Svoje delo je na kratko predstavil tudi Primož Ulaga, ki je z veseljem potrdil, da je kljub spremenjeni situaciji v svetovnem in slovenskem gospodarstvu z večjim delom sponzorjev nordijskih reprezentanc že obnovil pokroviteljske pogodbe in iztržil celo nekaj več kot pred tem. Več težav pa ima s sponzorji in opremljevalci alpskih smučarjev, zato ga na tem področju čaka veliko dela. Vojsk je potrdil, da bo v letošnjem proračunu za obe temeljni disciplini na voljo več sredstev kot lani, čeprav gre za enormne številke, a je le tako moč zagotoviti primerno pripravljenost slovenskih tekmovalcev v svetovnem pokalu 2010/11.