Svojo športno pot je začel v Smučarskem klubu Jesenice. Zaradi velikega talenta se je zelo hitro uvrstil v občinsko selekcijo, sledili so veliki uspehi v otroškem smučanju. Kar trikrat je zmagal na največji tekmi Trofeo Topolino in dvakrat v Val d'Iseru osvojil lovoriko Scara. Strmo pot navzgor je nadaljeval v mladinskih vrstah in osvojil dve srebrni medalji na svetovnih prvenstvih v Sugarloafu v ZDA in Jasni na Slovaškem. Na vrsto je prišel evropski pokal, pozneje svetovni, bil je član reprezentance, ki je zastopala državne barve na svetovnem prvenstvu v Vailu.

Po športni karieri ni mogel brez smučanja. Devet let je svoje tekmovalne izkušnje prenašal na naslednike, najprej v moški in nato ženski reprezentanci. V zadnjem času je delal kot trener mladincev v Alpskem smučarskem klubu Kranjska Gora.

"Odšel je mnogo premlad. Nikdar in za nikogar ne vemo, kako bo prenašal življenjske stiske. V atletu se je skrivala mehka duša. Spominjali se ga bomo kot predanega sodelavca, ki ni nikoli znal reči ne, tudi zato je imel veliko prijateljev," je v sporočilu za javnost zapisal Janez Šmitek, član strokovnega sveta panoge za alpsko smučanje.