Za skakalci so uspešne kondicijske priprave, opravili so tudi okoli 200 skokov in za zdaj jim gre po besedah Zupana vse po načrtih. "Tekmo v Hinterzartnu z veseljem pričakujemo, tudi točno vemo, kaj nas čaka. Seveda pri vseh fantih forma še ni povsem takšna, kot bi si želeli, a to je za ta čas povsem normalno. Naši cilji so vezani na zimski del sezone in v teh mesecih do novembra bomo morali še precej pljuniti v roke," je uvodoma dejal Zupan in dodal: "Gotovo pa bodo tekme poletne VN nekakšen pokazatelj, da vidimo, kje smo."

Cilji reprezentance so dve uvrstitvi med prvih šest, tri uvrstitve med najboljših deset, želja pa so seveda tudi stopničke, je pojasnil Zupan. Prvi slovenski skakalec minulo sezono Kranjec pred začetkom poletne VN nima posebnih pričakovanj, meni pa, da bi bilo lepo na koncu končati med najboljšo deseterico. Lani je poletje končal skupno na drugem mestu za Švicarjem Simonom Ammannom.

"Letos sem zamenjal smuči, iz Elanovih na Fischerjeve, tako da se še malo uvajam in z rezultati res nisem obremenjen. Upam, da bom iz tekme v tekmo napredoval. Moj glavni cilj je biti konstanten na tekmah," je dejal Kranjec, ki je na zadnjih pripravah v Wisli in Szczyrku že zelo dobro skakal: "Upam le, da bom formo s treningov prenesel tudi na tekme, čeprav se še malo lovim na novih smučeh. Včasih me odnese zelo daleč, včasih naredim napako. Upam, da bo tako kot lani in bom 'rasel' iz tekme v tekmo."

Za menjavo smuči se je odločil predvsem s stališča dodatne motivacije: "Svežina vedno prinese kaj dobrega. Vidim določene prednosti, a potrebujem še nekaj časa in malo moram prilagoditi tehniko, da se mi bo izšlo. Počasi, pa z užitkom," je za STA dejal Kranjec.

Damjan je pred poletno sezono saniral poškodbe, ker pa sta se z Zupanom odločila, da bosta malenkost spremenila tehniko skakanja, posebnih pričakovanj ta čas še nima; njegovi cilji so vezani na zimo: "Od teh tekem ne pričakujem ničesar posebnega, rad bi jih lepo odskakal, čim bolj konstantno." Mežnar pravi, da je fizično zelo dobro pripravljen, tehnika skakanja pa še ni na želeni ravni: "Naredil sem velik korak naprej v fazi leta in upam, da bom to pokazal tudi na bližnjih tekmah."

"Zdaj poleti imam nekaj več težav kot pozimi, a so te težave minimalne. Nekaj sem jih že odpravil in upam, da jih na tekmah ne bom na novo odkril. Gre za mojo prvo poletno nagrado, vendar mislim, da mi to ne more prinesti dodatnega pritiska," je dejal najmlajši član izbrane vrste Prevc, ki bi bil kar presenečen nad kakšno uvrstitvijo med najboljših deset, ne bo pa razočaran niti z uvrstitvami med 20.

"Na zadnjih pripravah sem imel kar nekaj težav. Kljub temu upam, da bom iz tekme v tekmo formo stopnjeval in spet prišel na tisto raven, ki sem jo imel pred odhodom na morje. Tekme pričakujem z veliko mero optimizma," je povedal Tepeš. Kot zadnji se je ekipi pridružil Pikl, ki si je vstopnico za poletno VN priskakal z dobrimi predstavami v celinskem pokalu: "Sicer sem že dobro skakal, a pred zimo me čaka še veliko dela."

Prva tekma poletne VN bo v soboto v Hinterzartnu; dan prej bodo na sporedu kvalifikacije.