Policija je zvezdo formule 1, Lewisa Hamiltona,  ujela marca, dva dni pred začetkom dirke za Veliko nagrado Avstralije. V izposojenem avtomobilu znamke Mercedes-Benz je ravno izvajal nekaj, seveda prepovedanih, cestnih trikov, kot je na primer t.i. ''kurjenje gum''.

Svetovni prvak leta 2008 se sicer ni zglasil na sodišču za izrek kazni, je pa pristojnim organom poslal dve opravičili z navedenim razlogom, zakaj se ne more udeležiti zaslišanja. Ta vikend se mora namreč udeležiti dirke za Veliko nagrado Belgije.

Namesto mladega, 25 letnega dirkača, je njegov odvetnik Sandip Mukerjea povedal, da Hamilton priznava krivdo. Obtožili so ga neprimernega ravnanja z avtomobilom in primerno oglobili.

Hamilton se je tudi javno opravičil za svoje neprimerne podvige in priznal, da se je zaradi obširnega pokrivanja dogodka s strani medijev počutil osramočenega, ponižanega in v veliki stiski. ''Kar sem storil, je bilo neumno, in za to se opravičujem!'' je povedal.

Sodnik v procesu Clive Alsop je povedal, da se po Hamiltonu zgleduje veliko mladih ljudi in s tem nanj pade določena odgovornost, da se temu primerno tudi obnaša. ''Gre za nekoga, ki nosi določeno odgovornost, obnaša pa se kot cestni huligan!'' je še dodal sodnik, vseeno pa je dirkaču pogledal skozi prste in prekrškane bo zapisal v kartoteko, saj gre za njegov prvi prekršek.

Na sledeči tekmi je Hamilton dosegel šesto mesto, v trenutnem skupnem seštevku pa je na drugem mestu. Za vodilnim Markom Webbrom zaostaja le štiri točke.