Zvezda formule 1, Perry McCarhy, je bil prvi ''Stig'' v prvih dveh delih obnovljene oddaje Top Gear. Povedal je, da ga je v program povabil sam Jeremy Clakson

McCarthy je svojo izjavo podal ravno v času, ko se BBC pripravlja na morebitno tožbo proti trenutnemu ''Stigu''. Ta namerava namreč objaviti knjigo, s čimer pa bi lahko razkril svojo identiteto.

''Stig'', z obrazom skritim za temnim vezirjem čelade, se poda na stezo s celo zbirko avtomobilov, prav tako pa uči znane osebe, kako doseči rekordne čase v delu oddaje Top Gear, imenovanem ''Zvezde v avtomobilih z normalno ceno''. Le šest ljudi, vključno z voditelji oddaje, Jeremyjem Clarksonom, Jamesom Mayem in Richardom Hammondom, naj bi zagotovo poznalo identiteto trenutnega ''Stiga''.

McCharty je za Sunday Mirror povedal, da je spoznal Clarksona na zabavi njunega skupnega prijatelja in dirkača Damona Hilla leta 2002. ''Pristopil je k nam in rekel: Ponovno začenjamo z oddajo Top Gear in zelo bo popularna. Potrebujemo dirkača z imenom ''The Gimp''. Si za?'' pove McCarthy in doda: ''Rekel sem: Da, a nikakor mi ne bo ime ''The Gimp''. Če se spomnite drugega imena imamo dogovor.'' Clarkson ga je držal za besedo in se že naslednji dan vrnil z imenom ''The Stig''. Sam je obiskoval šolo Repton, kjer so bruce klicali ''gimpi''. ''To je bila njegova mala šala,'' še pove McCharty.

McChartyjeva poosebitev ''Stiga'' je danes poznana kot ''Črni Stig'', zaradi črne barve njegovega kombinezona. Trenutni Stig, po mnenju mnogih se pod njegovo masko skriva kaskaderski voznik Bristola, Ben Collins, pa nosi belo obleko.