Slovenski in svetovni boksarski šampion Dejan Zavec (29 zmag, 17 s KO, 1 poraz) je zadovoljen s potekom treninga v tradicionalni bazi v Magdeburgu, kjer domuje njegov klub SES Boxing. Mr. Simpatikus se pripravlja pod budnim očesom trenerja Dirka Dzemskega in kondicijskega trenerja Tomija Jagarinca.

Novo poglavje treningov se začenja že danes, saj 34-letni Ptujčan odhaja na t.i. sparinge v sloviti Sauerland kamp, kjer bo imel na voljo številne primerne boksarje, s katerimi bo lahko pilil formo za Rafala Jackiewicza (36 zmag, 18 s KO, 8 porazov, 1 neodločen dvoboj).

Zavec se v Slovenijo sicer vrača šele zadnji teden pred dvobojem, vse do takrat pa se bo, kot je že v navadi, v Nemčiji pripravljal na doslej najpomembnejši spopad v karieri. Kot je že nekajkrat dejal, si 4. septembra želi podporo polne dvorane v Stožicah, saj bo prav s pomočjo gledalcev lažje ubranil naslov svetovnega IBF prvaka in se Poljaku oddolžil za edini poraz v profesionalni karieri, ki mu ga je prizadejal 28. novembra 2008 v Katovicah …