Uvodnemu treningu se je pridružil tudi glavni trener moštva Igor Kolaković, ki se je takoj po koncu treninga odpravil na Roglo, kjer je trenutno na pripravah srbska reprezentanca, ki jo v mesecu septembru čaka svetovno prvenstvo v bližnji Italiji.

"Zadovoljen sem, da so se priprave pričele pravočasno, saj je do prvih tekem lige prvakov še dovolj časa. Vsi igralci, ki so danes trenirali, so prišli s priprav reprezentance in normalno je, da bodo potrebovali čas, da se privadijo na nov način dela. Letos nas čaka obsežen program, saj ne bomo igrali le lige prvakov, temveč tudi srednjeevropsko ligo ter obe domači tekmovanji, zato bomo morali res dobro delati. Nadejam se, da bomo v tem pripravljalnem obdobju uspeli pridobiti kvalitetne nasprotnike za igranje trening tekem in tako lahko čim bolje pripravili za tekmovanja, ki sledijo," je po treningu povedal Kolaković.

V času odsotnosti novega stratega slovenskih prvakov bo treninge vodil njegov pomočnik Dragan Kobiljski, treningi pa bodo v uvodnem delu potekali praktično vsak dan v klubski domicilni dvorani v Radovljici. Moštvo aktualnih državnih prvakov bo v času od 18. do 22.septembra gostilo tudi kanadsko reprezentanco, ki bo z ekipo ACH Volley v tem času odigrala še zadnje pripravljalne tekme pred odhodom na svetovno prvenstvo.