Klinarjeva je bila do polovice proge celo v boju za najvišja mesta, v končnici pa je malo popustila, a kljub vsemu dosegla drugi najboljši izid v karieri, ki je zadostoval za osmo mesto. "Zelo zadovoljna sem že s tem, da sem se uvrstila v ta finale. Seveda sem malo razočarana, saj sem se želela spustiti pod medjo 2:09, a nič hudega... To bo pač zdaj eden od naslednjih ciljev," je po prihodu v cilj povedala 22-letna Jeseničanka in dodala, da je bila tekma težka: "Bilo je težje kot včeraj v polfinalu. Malo že vsi skupaj čakamo, da je konec in malo sem že utrujena, ne glede na vse pa moram biti tukaj z nastopi kar zadovoljna."

Sama tekma se je razpletla po madžarskih notah, saj sta se na najvišji stopnički uvrstili Katinka Hosszu, ki je tukaj slavila že na 200 mešano in Zsuzsanna Jakabos, ki je Klinarjevi "odnesla" bron na 400 mešano. Tretja je bila Britanka Ellen Gandy.

V nedeljo so prireditelji razdelili kar osem kompletov medalj. Začeli so sprinterji. Na 50 prosto je bila najboljša 33-letna švedska veteranka Therese Alshammar. Štirikratna olimpijska prvakinja je v Budimpešti pred tem zmagala že na 50 delfin, skupaj pa je zbirko medalj obogatila za štiri. V moški konkurenci je evropski rekorder Francoz Frederic Bousquet po srebru na 50 delfin osvojil zlato v kravlu. Rusinja Julija Jefimova je z velikim naskokom dobila žensko tekmo na 50 prsno, pred tem pa se je veselila že zmage na 100-metrski razdalji.

Madžari so imeli razlog za slavje tudi na 400 mešano, kjer je evropski rekorder Laszlo Cseh vodil od starta do cilja, srebrn je bil njegov rojak David Verraszto, dvojna madžarska zmaga pa je bila prepričljiva. Britanka Rebecca Adlington je izkoristila nenastopanje italijanske svetovne rekorderke Federice Pellegrini in zmagala na 400 prosto. Šele v zadnjih metrih je dobila zanimiv obračun s Francozinjo Cyrielle Ophelie Etienne.

Prav za konec so razdelili še oba kompleta medalj v mešanih štafetah. V ženski konkurenci so se tesne zmage veselile Rusinje pred Britankami, bron so osvojile Švedinje. Rusinje pa so bile takoj nato zaradi napačne predaje diskvalificirane in bron so osvojile Nemke. Črto pod prvenstvom so z zmago na 4 x 100 mešano potegnili Francozi z novim rekordom prvenstev 3:31,32. Z velikim zaostankom so se na drugo in tretje mesto uvrstili Rusi in Nizozemci.

Zadnji dan predtekmovanja na evropskem prvenstvu v plavanju je Slovenija bogatejša še za 12. meto ženske mešane štafete (4:11,04) in 14. mesto Radovljičanke Nine Sovinek na 400 prosto (4:14,96).