Gastroskopija je namreč pokazala, da njegov želodec še ni v stanju, kot bi moral biti, tako da mora še nekaj časa jemati zdravila. To pa niti ni največja težava, še bolj mu nagaja slabša pripravljenost.

"Stanje je boljše, kot je bilo, a povsem zdrav še nisem. Zdravniki so mi dovolili trenirati, a moram še naprej jemati zdravila. Bolj kot želodec pa zdaj mojo vrnitev pogojuje pripravljenost. Po treningih sodeč, je ta katastrofalno slaba. Občutek imam, kot da še nikoli prej nisem bil na kolesu. Seveda nisem pričakoval, da bom takoj v formi, a da bo tako slabo, pa si tudi nisem mislil," je dejal Besničan, ki pa vendarle še upa, da bi formo popravil do take mere, da bi še letos lahko tekmoval.

Če ne bo pripravljen, kolesar francoske ekipe AG2r La Mondiale, gotovo ne bo razprodajal svojega ugleda, škoda pa je, da je med suspenzom povsem opustil misel na kolo, nanj je sedel le petkrat. Povsem drugače kot Davide Rebellin, ki so mu zaradi dopinga odvzeli srebrno olimpijsko kolajno. Po vesteh iz Italije Rebellin v času suspenza ni zamudil niti enega treninga in kljub temu, da je v ponedeljek praznoval svoj 39. rojstni dan, bližnji konec kazni pričakuje pripravljen.