Tina Murn, Sabina Veit, Kristina Žumer in Merlene Ottey so bile skupno 13. (44,30) med 17 štafetami, 14. med 16 ekipami pa so bili na 4 x 400 m Uroš Jovanovič, Sebastijan Jagarinec, Marko Macuh in Erik Vončina (3:08,95). Anja Puc, Liona Rebernik, Daša Bajec in Urška Klemen so bile v štafeti 4 x 400 m zadnje, 14. (3:41,72), moška sprinterska štafeta pa ni prišla do cilja. Jan Žumer, Matic Osovnikar, Boštjan Fridrih, Gregor Kokalovič niso prišli do cilja, ker je Fridrihu in Kokaloviču v zadnji predaji padla palica.

Snežana Rodič bo skušala v troskoku, ki se bo začel ob 19.10, doseči vidno uvrstitev. Na programu predzadnjega dne EP je skupaj 11 končnih odločitev. V prvi izmed njih, v maratonu, je zmagala Zivile Balciunaite iz Litve (2:31:14) pred Rusinjo Nailjo Julamanovo (2:32:15) in Italijanko Anna Incerti (2:32:48). Grandovčeva je bila predzadnja, sedem tekmovalk pa je odstopilo.

Grandovčeva je imela veliko težav, da se je prebila do cilja. "Zelo sem se veselila svojega prvega nastopa na EP, zato sem si želela uvrstitve. Na progi sem se borila z vremenskimi razmerami. Še nikoli nisem tekla v takšnih pogojih, v taki vročini. Polila sem se z vodo in že v naslednji minuti se je vse posušilo. Kljub temu, da mi ni šlo po načrtih, sem vztrajala. Ko sem videla na uri, da bi bila lahko že v cilju, pa sem imela še pet kilometrov do tja, je bilo kar težko. Pa sem vztrajala in prišla do cilja in dosegla svojo prvo uvrstitev na EP," je pojasnila Grandovčeva, ki je sicer slovenska rekorderka na 3000 m zapreke, vendar se je v zadnjih sezonah posvetila cestnim tekom.

Slovenskim štafetam ni uspelo priti v nedeljske zaključne boje, še največ možnosti na papirju je imela moška sprinterska štafeta, ki pa je napravila napako pri predaji. V zgodovino pa se je vpisala Otteyjeva. S 50 leti se je uvrstila v slovensko reprezentanco in s tem postala najstarejša udeleženka prvenstev v zgodovini EP. Pred tem je bila najstarejša s 47-leti francoska maratonka Nicole Brakebusch-Leveque. Otteyjeva, ki od leta 1998 živi v Ljubljani, je osvojila sedem olimpijskih medalj od leta 1980 v Moskvi in je bila še bronasta leta 2000 v jamajški štafeti na 4 x 100 m. Štiri leta pozneje je nastopila za Slovenijo na OI v Atenah in se uvrstila v polfinale, kjer se je poškodovala.

"Dobro smo nastopile, saj smo za sekundo tekle hitre od prejšnjega najboljšega časa sezone. Žal to ni bilo dovolj za finale. Morale bi teči državi rekord, da bi prišle v finale. To je spodbuda za naslednje leto. Morale bi posamično teči hitreje, 11,5, 11,6 ali 11,7 sekunde je preprosto premalo; za kaj več bi morala vsaka teči 11,4 sekunde ali hitreje. Upam, da bom dovolj hitra in se bom uvrstila v reprezentanco tudi naslednje leto. Zadnjo predajo sem tekla, vendar 11,7 ni dovolj, da bi lahko storila kaj več. Običajno sem v zaključku vedno prehitevala tekmice, tokrat pa je bilo zame kar težko, ker tega nisem mogla," je povedala Otteyjeva, ki je poskrbela tudi za promocijo Slovenije, saj je dejala, da toliko intervjujev za številne tuje medije doslej na kakšnem tekmovanju še ni imela.

Slovenski moški vrsti na 4 x 100 m je po prvih dveh predajah dobro kazalo. "Po svojem slabšem nastopu na 200m sem se v štafeti oddolžil. Dobro sem tekel in držal korak z najboljšimi, tudi z Osovnikarjem sva si dobro predala, žal pa se tudi najbolj uigranim štafetam, kot je italijanska (Italija je prav tako izgubila štafetno palico, op. STA), dogodijo napake. Finci so se v finale uvrstili z 39,30, kar je bilo v okviru naših pričakovanj in zmožnosti, ampak v štafetah se vedno dogodijo presenečenja," je menil Žumer. "Mogoče sva po posamičnih rezultatih z Žumrom boljši del štafete, toda škoda, da nam ni uspelo več in smo vsi zelo razočarani," je dejal Osovnikar. Fridrih, ki je bil dolga leta slovenski reprezentant in je veliko pripomogel k uspehom na ekipnih tekmah tudi v skoku v daljino, je napovedal, da bo v naslednjem obdobju razmislil, če bo še tekmoval. "Očitno sem prehitro zapustil startne bloke in me Fridrih ni mogel več ujeti. Škoda, da se je na EP to prav nam zgodilo," je priznal Kokalovič.

Med vsemi štirimi štafetami ta čas največ obeta moška na 4 x 400 m, ki bi morala za finale teči 3:05,09, saj je najstarejši v ekipi Macuh, ki je napolnil 23 let, konec avgusta pa bo to mejo prekoračil Jagarinec, Jovanovič je star 19, Vončina pa 20 let. "S svojim tekom zadovoljen, žal je za našo mlado štafeto ta čas evropska konkurenca še nekoliko oddaljena. Čas 3:08 je spodbuden, vendar sem prepričan, da smo lahko še boljši. Dolgo sem lovil Madžara, žal pa se mi ni izšel načrt, da bi ga prehitel v zadnjih 100 m, ker se je vedno znova postavil pred mene," je dejal Jagarinec, posamični polfinalist na 400 m. Slovenska četverica na 4 x 400 m je imela tudi zanimive pričeske, saj so si s strojčkom za striženje, ki ga je prinesel Macuh, na zadnjo stran glave začrtali črke S, L, O za Slovenija, ob strani pa je imel vsak številke od 1 do 4 glede na vrstni red predaj.