Najboljši tekači se na Roglo vračajo decembra 2011. Novoletna turneja se bo znova začela v Oberhofu v Nemčiji in končala na Alpe Cermisu v dolini Fiemme. Osrednji dogodek pa bo svetovno prvenstvo v Oslu na Norveškem.

Več kot 1000 udeležencev kongresa, med drugim vsi slovenski predstavniki v komitejih in podkomitejih, je prišlo v Turčijo drugič po 22 letih, ko je bil kongres v Carigradu.

Ena izmed najpomembnejših točk na dnevnem redu predsedstva je bila končna potrditev koledarjev tekem svetovnega pokala za novo sezono. Koledarje so že potrdili, v Sloveniji pa bodo na sporedu naslednje tekme najvišje ravni. Postaja karavane alpskih smučark bo tudi letos Maribor. Zlata lisica bo pod Pohorjem najboljše dame smučanja gostila 15. in 16. januarja, moški del belega cirkusa pa se bo znova prihodnje leto za kratek čas preselil na Gorenjsko v Kranjsko Goro, kjer bo Pokal Vitranc 5. in 6. marca, najboljši smučarji letalci pa se bodo merili v Planici 17. in 20. marca.

Na kongresu so potrdili, da bo svetovni pokal v alpskem smučanju obogaten z novima disciplinama, in sicer reprezentančno tekmo, ki bo na sporedu že na ledeniškem uvodu v Söldnu, in paralelnim slalomom, ki ga bo 2. januarja gostil München. Ekipna tekma bo na sporedu dan pred veleslalomsko premiero. Moštvena preizkušnja bo zelo podobna tisti, ki so jo lahko ljubitelji smučanja prvič videli na letošnjem svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu, zmagala pa je češka selekcija.

Po končnih torkovih predstavitvah devetih kandidatov za svetovna prvenstva v sezoni 2014/2015 je svet sinoči izvolil organizatorje svetovnih prvenstev za leto 2015 v smučanju prostega sloga, deskanja na snegu, nordijskih disciplinah in alpskem smučanju kot tudi svetovnega prvenstva v smučarskih poletih leta 2014.

Svetovno prvenstvo v smučanju prostega sloga in v deskanju na snegu 2015 bo v avstrijskem Kreischbergu, svetovno prvenstvo v smučarskih poletih bo leta 2014 gostil češki Harrachov, svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah bo leta 2015 v Falunu na Švedskem, svetovno prvenstvo v alpskem smučanju pa bo leta 2015 onstran Atlantika. Gostitelj prvenstva bo Kolorado oziroma Beaver Creek in Vail.