Hokejisti Chicaga so dobili obe tekmi finala na Zahodu v gosteh pri ekipi Sharks, ponoči pa so po podaljšku slavili tudi na domačem ledu. Četrta odločilna tekma bo v nedeljo v Chicagu.

Hokejistom iz vetrovnega mesta do uvrstitve v veliki finale lige NHL manjka le še ena zmaga. V finalu NHL so zadnjič igrali leta 1992, iskano hokejsko lovoriko, Stanleyjev pokal, pa so zadnjič dvignili daljnega leta 1961.

Tekmo je v 13. minuti podaljška odločil Dustin Byfuglien po podaji Dava Bollanda ter povzročil veliko navdušenje 22.000 navijačev v United Centru.

Dvoboj so po prvi tretjini brez zadetka v rednem delu bolje začeli Morski psi, ko je v četrti minuti druge tretjine zadel Patrick Marleau, vendar pa je že tri minute kasneje izid poravnal Patrick Sharp. V 54. minuti je vodstvo gostom priigral Bolland. Marleau pa je v 56. minuti znova zadel za goste in izsilil podaljšek, ki ga pa Morski psi niso izkoristili. Marleau je prispeval štiri od skupno petih golov Morskih psov v tej seriji.

Zelo se je izkazal domači vratar Antti Niemi, ki je ustavil 44 strelov gostov. Vratar San Joseja Jevgenij Nabokov je ubranil 35 strelov.

V finalu vzhodne konference, četrta tekma bo odigrana drevi v Montrealu, je izid bolj negotov. Philadelphia Flyers vodi serijo z 2:1 v zmagah proti Montreal Canadiens.