Gagne je zmagoviti gol dosegel 7:08 minute do konca tekme, zadetek pa je hokejistom Philadelphie, ki so po 14 minutah zaostajali že za tri gole, prinesel zmago s 4:3 in napredovanje v konferenčni finale.

"Resda je kar težko verjeti, kaj se nam je posrečilo, a vesel sem, da nam je uspelo," je po tekmi dejal junak večera Gagne in dodal: "Lahko bi odnehali že pri velikem zaostanku z 0:3 v zmagah, a se nismo dali in smo se borili vse do konca. Borbena igra se nam je izplačala, ključ do zmage v zadnji, sedmi tekmi pa je bila naša sproščenost. Nismo se pustili vreči iz tira, medtem ko so bili tekmeci zelo živčni."

O tem, da so Letalci eno najbolj bojevitih moštev, nazorno priča tudi dejstvo, da so do nastopa v polfinalu prvenstva NHL prišli kljub temu, da so po uvodnih treh tekmah proti Bostonu zaostajali z 0:3, nato pa so dosegli štiri zmage v nizu, kar je pred njimi uspelo le redkim. Pred Letalcem le še moštvoma Toronto Maple Leafs, ki so v sezoni 1942 premagali Detroit, in New York Islanders, ki so leta 1975 izločili Pittsburgh.

Za Kosmatince je bil to hud poraz, saj so postali šele tretje moštvo v zgodovini lige NHL, ki je izgubilo dvoboj, potem ko je vodilo že s 3:0 v zmagah. Vse ostale ekipe (kar 159), ki so si že priigrale vodstvo s 3:0, so na koncu tudi napredovale. "Po treh zaporednih zmagah nas je kar malo 'odneslo' in nikakor nismo več našli kompasa, kar se je še posebej poznalo v odločilni tekmi na domačem ledu," je o porazu povedal kapetan Kosmatincev Zdeno Chara.

Sedmi nosilci Philadelphia Flyers se bodo v konferenčnem finalu pomerili z velikim presenečenjem lige, osmimi nosilci Montreal Canadiens. Prva tekma bo na sporedu v nedeljo v Philadelphii.