Zlato plaketo (Gold Award) mu je osebno izročil glavni manager Ulf Steinforth, prav tako je priznanje prejel promotor slovenskega boksarja Nani Matjašič. "Izjemno sem vesel tega priznanja, ki ga po resnici povedano nisem pričakoval. To je še ena spodbuda več za delo vnaprej, po drugi strani pa potrditev dobrega dela. Nemci so me tokrat zares presenetili," je dejal boksarski šampion.

Zavec z boksarskim vzdevkom "Mister Simpatikus" pa ne namerava v nedogled spati na lovorikah. Kot so danes sporočili iz tabora aktualnega svetovnega boksarskega prvaka, je Ptujčan že začel z uvodnimi pripravami na naslednjo borbo oziroma "revanšo" proti poljskemu boksarju Rafalu Jackiewiczu, ki ga je edini v karieri premagal. Veliki dvoboj s poljskim boksarjem naj bi bil predvidoma konec julija oziroma v začetku avgusta.

Kje bo stal ring, še ni znano. "Vsi bi si želeli borbe pod domačim nebom, toda pogoji bodo tisti, ki bodo določali kraj tega izjemnega spektakla, ki ga vsi tako željno čakamo. Konec tedna bodo znane vse zahteve in pogoji, možnosti pa je veliko, saj je v igri tudi nekaj atraktivnih ponudnikov zunaj naših meja. Vse bomo poskušali prilagoditi Dejanovim željam, v kolikor bo le mogoče," je dejal Matjašič.