Več o tem tukaj in TUKAJ!

V čistilni akciji pa poleg organizatorjev, sponzorjev, državnih in lokalnih institucij ter prostovoljcev na svoj način sodelujejo še mnogi drugi.

Ljubljansko informacijsko tehnološko podjetje Xlab je ob bližajoči se množični čistilni akciji razvilo spletno izobraževalno igro SMETris. Ta igralcem omogoča, da se na zabaven način preizkusijo v pravilnem ločevanju odpadkov, so sporočili iz Xlaba in Društva Ekologi brez meja.

Ob tem pojasnjujejo, da je cilj igre, ki je dostopna na spletni strani http://smetris.ocistimo.si/, na zabaven in atraktiven način nagovoriti najširšo javnost k pravilnemu in številčnejšemu ločevanju odpadkov. Avtorji še posebej ciljajo na mlajše generacije, ki jih želijo s to igro že sedaj navajati na pravilno ločevanje odpadkov. Cilj igre je sicer zbrati čim večje število točk s pravilnim sortiranjem odpadkov.

Zveza tolminskih mladinskih društev pa vse mladinske aktiviste vabi na čistilno akcijo, za katero se bodo zbrali v soboto ob 9h za vhodom v Center MinK. Mlade k udeležbi spodbujajo tako, da jim nudijo prost vstop na MinKovi večerni kulturni prireditvi, na kateri se bosta predstavili brazilski punk hardcore skupini Devotos in Subversivos.