Na včerajšnjem športnem dogodku, in sicer uradnem treningu dveh svetovno priznanih športnikov je trener Dejana Zavca Dirk Dzemski pokazal, da so treningi naporni in nepopustljivi. Sicer je Dejan v zelo dobri fizični in psihični pripravljenosti. Nič drugače ni v taboru argentinskega nasprotnika Rodolfa Ezequiela Martineza, ki je neutrudljiv in nestrpno čaka petkovo borbo.

Dejan Zavec, aktualni svetovni prvak v velterski kategoriji, je dejal: »Počutim se odlično, saj sem na pripravah dobro treniral. Bile so zahtevne, zato pa sem zdaj tako psihično kot fizično stabilen ter povsem osredotočen na petkovo borbo. Nasprotnika Martineza iz Argentine dobro poznam, moram reči, da je tehnično in fizično odlično podkovan.«

Rodolfo Ezequiel Martinez, izzivalec svetovnega prvaka: "Dobro sem razpoložen. Prepotoval sem ogromno kilometrov, ki bodo poplačani z uresničitvijo mojega velikega cilja, to je zmagati in prevzeti naslov svetovnega prvaka. O pasu sanjam že zelo dolgo. Pri treningih sem se osredotočil predvsem nase. Zavca pri borbah sploh še nisem videl. Govoril bom v ringu s svojimi pestmi."

Že trening je pokazal odlično pripravljenost in motiviranost obeh športnikov, tako bo dvoboj za osvojitev svetovnega prvaka v dvorani Tivoli zagotovo eden izmed najboljših dogodkov v tej kategoriji. Zanimanje tako strokovne kot splošne javnosti je veliko. Kljub temu je na voljo še kar nekaj vstopnic za petkov dogodek, ki se bo pričel okrog 22.00.