Dejan Zavec, ki je naslov svetovnega prvaka verzije IBF v Južnoafriški republiki osvojil meseca decembra, bo tokrat prvič branil naslov. Pred dvobojem je slovenski šampion dobro pripravljen in razpoložen, visokih ciljev pa ne skriva.

"Dobro sem treniral, morda sem imel v zadnjem času najtežje sparing nasprotnike v karieri doslej. Tudi zaradi tega, ker menim, da sem od nasprotnika bolje fizično pripravljen, nekako računam, da bom iz dvoboja izšel kot zmagovalec. Veseli me, da bom naslov branil na domačih tleh, podpora dvorane mi bo vsekakor v veliko pomoč," je na novinarski konferenci dejal Zavec.

Tudi njegov nasprotnik Martinez smelih načrtov ne skriva, skoraj se zdi, da jemlje dvoboj "za trening", saj si nasprotnika ni ogledal na posnetkih, prav tako pa se o Zavcu ni pozanimal pri rojaku Jorgeju Danielu Mirandi, ki je proti Zavcu že izgubil. "Nisem si ogledal posnetkov, kako Zavec boksa, to bom prvič videl v ringu v petek. Dobro sem razpoložen, dobro se počutim v Sloveniji in upam, da se bo v petek dobro končalo zame. Nisem prepotoval na tisoče kilometrov zaman, sem sem prišel po naslov prvaka," je dejal Martinez, ki se je za priložnost, da lahko boksa za šampionski pas, zahvalil Argentini in bogu.

Martinez je že "shujšal," Zavec mora izgubiti še dva kilograma

Borca čaka danes ob 17.30 še uradni trening, kjer pa ne bosta merila pesti eden proti drugemu, pač pa bosta opravila le nekaj "predstavitvenih" udarcev, že v četrtek pa sledi prvi "dan D" za oba. Uradno tehtanje bo namreč pokazalo, ali dvoboj sploh bo. Noben od boksarjev namreč na uradni vagi ne sme preseči predvidenih 66,678 kg velterske kategorije. Medtem ko Martinez predpisano težo že izpolnjuje in se je, kot pravi, "že danes pripravljen pomeriti za naslov", pa mora Ptujčan dva kilograma še izgubiti. "Vse gre po načrtih, vedno pred dvobojem še nekoliko zbijam kilograme, tako je tudi tokrat. A še vedno sem zadostil tehtnici in tako bo tudi zdaj," je še povedal Zavec, ki je po uradnji predstavitvi podpisal tudi pokroviteljsko pogodbo s podjetjem Petrol. Predstavniki podjetja so bili danes gostitelji novinarske konference.

Prireditelji pa pred petkovim dvobojem zagotavljajo, da je že vse nared. Zanimanja je za šest preddvobojev in glavni dvoboj večera Zavec - Martinez veliko, po napovedih promotorja Nanija Matjašiča bo dogajanje spremljalo tudi preko 120 novinarjev iz 12 držav. Organizatorji dvoboja prav tako menijo, da bodo do petka prodali vse vstopnice, nekaj jih je namreč po cenah med 40 in 60 evri še na voljo.