Svetovni boksarski prvak Dejan Zavec se v Nemčiji pripravlja na dvoboj na domačih tleh, v katerem bo branil naslov svetovnega prvaka po verziji IBF proti Argentincu Rodolfu Martinezu.

"Včeraj sem opravil prvi 'sparing', sicer pa sem imel v minulih dveh tednih nekoliko težav s poškodbami, a so zdaj sanirane, tako da verjamem, da bodo treningi potekali po začrtanih smernicah," je povedal Mr. Sympatikus, ki bo na podlagi trening dvobojev v prihodnjih dneh nekoliko natančneje videl, kakšna je njegova forma.

Zavec je minulo soboto praznoval tudi 34. rojstni dan, ob osebnem jubileju pa se po športni plati njegove želje navezujejo predvsem na prihajajoči dvoboj z Rodolfom Ezequielom Martinezom. "Želim si, da se bom na dvoboj ustrezno pripravil ter da bom pred slovenskimi gledalci ubranil naslov svetovnega prvaka. Največja želja pa je, da bi me v Tivoliju spodbujalo veliko navijačev," je dejal 34-letni Zavec. Poudaril je tudi, da ga veselijo številna voščila ob rojstnem dnevu, ki jih je prejel na različne načine - osebno, prek telefona, spletne pošte, facebooka in drugih poti.

Obračun v zmajevem gnezdu, v katerem bo branil naslov svetovnega prvaka po verziji IBF, ki ga je po zgodovinski zmagi osvojil lanskega decembra v Južni Afriki, bo na sporedu v petek, 9. aprila 2010 (celoten dogodek se bo s predboji začel ob 19. uri, osrednji dvoboj večera naj bi sledil nekaj po 21. uri). Zavec bo "titulo" branil na domačih tleh, v ljubljanski dvorani Tivoli v ledeni dvorani.

Vstopnice za največji boksarski spektakel so v Sloveniji že nekaj časa v prodaji, zagotoviti pa si jih je mogoče na vseh prodajnih mestih Eventima (Petrol, Big Bang, Kompas itd.), prav tako pa tudi na spletni strani Eventima (www.eventim.si). V predprodaji (do 20. marca) so cene vstopnic za tribuno 35 evrov (po 20. marcu 40 evrov), na parterju pa 55 evrov (po 20. marcu 60 evrov).

Sicer pa se bo Zavec s priprav v Nemčiji vrnil v začetku aprila, ko bo organizator oziroma promotor dvoboja pripravil tudi novinarsko konferenco, na kateri bo slovenski šampion skupaj z ekipo povedal več o podrobnostih pred dvobojem.