"Zelo sem vesel, da mi bo tudi v prihodnji sezoni, ki je sezona svetovnega prvenstva, ob strani stala Raiffeisen banka, saj je zaupanja vreden partner, sodelovanje z njo pa trdno in uspešno. Prepričan sem, da brez tovrstnega sodelovanja med vrhunskim športnikom in uglednim pokroviteljem danes praktično ni več mogoče posegati po najvišjih mestih v svetovnem pokalu, na svetovnih prvenstvih ali olimpijskih igrah. To sodelovanje mi pomeni gotovost in varnost, kar mi omogoča nemoteno koncentriranje na profesionalni šport," je dejal Flander.

Deskar o sezoni, ki jo je v skupnem seštevku svetovnega pokala končal na četrtem mestu, ne razmišlja več, bo pa poskušal iz nje potegniti čim več pozitivnih stvari, ki bodo iztočnice za pripravo na naslednjo sezono. "Trenutno so moja izhodišča pred začetkom prihodnje sezone zelo pozitivna. Med drugim smo dobili tudi novega predsednika Smučarske zveze Slovenije (SZS). Verjamem, da bo nova ekipa na SZS znala poskrbeti za peščico vrhunskih tekmovalcev, ki jih ta organizacija premore. Tudi moje zdravstveno stanje je, v primerjavi z zadnjimi leti, trenutno odlično, kar pomeni, da se bom lahko nemoteno pripravljal na prihodnjo tekmovalno sezono," je Flander poln optimizma in z veliko vnemo pripravlja načrte za individualno delo v poletnih mesecih, kar bo podlaga za nadaljnje priprave na novo sezono.

Predsednik uprave Raiffeisen Banke Klemens Nowotny je ob podpisu pogodbe poudaril: "Prizadevamo si dejavno podpirati številne humanitarne projekte, ponosni pa smo, da lahko pomagamo tudi razvoju kulture in športa, zato se veselimo nadaljevanja odličnega sodelovanja z Rokom Flandrom, ki se že pripravlja na nove izzive. Želimo mu veliko uspeha."