"Že kot mlada tekmovalka sem sanjala o velikem kristalnem globusu. Zavedam se, da je osvojitev skupne zmage v svetovnem pokalu velik in zahteven cilj. Ne želim, da bi bilo to videti kot zelo lahka naloga, čeprav visokih ciljev ne skrivam. Imam še veliko rezerv, predvsem v hitrih disciplinah. Od vremena bo odvisno, če mi bo uspelo letos narediti več, kot lani, ko je slabo vreme v pripravljalnem obdobju preprečilo ključne treninge v hitrih disciplinah. Na SP pa se želim oddolžiti Nemkam, ki sta mi na zadnjih dveh velikih tekmah preprečili veleslalomski zmagi in srebro pretopiti v zlato. Veseli me tudi, da prvi pogovori z alpskim delom Smučarske zveze Slovenije in novim predsednikom Tomažem Lovšetom potekajo dobro, je pa še prezgodaj soditi, kako se bodo končali," je povedala Mazejeva.

Mazejeva je potrdila, da z njeno ekipo ne bo več sodeloval serviser Andrej Perovšek, ki je bil skupaj z Massijem pred dvema letoma ustanovni član Team to A-Maze. "Žal zapuščam ekipo Tine Maze in se bom posvetil študiju. Po sedmih letih delovanja v smučanju sem se odločil, da končam izobraževanje, kar je bil tudi razlog za odhod iz ekipe. Moram poudariti, da ekipe ne zapuščam zaradi tega, kot so nekateri pisali, ker naj bi bila Mazejeva 'težka' osebnost. Ni težka, je močna osebnost in brez tega ne bi dosegla tega, kar ji je uspelo. Vesel sem, da sem bil od začetka v ekipi, saj so bili uspehi resnično izredni. Pred dvema letoma nismo vedeli, v kaj se podajamo. Velko dela je bilo vloženega in izplačalo se je, saj smo ogromno dosegli in ni mi žal truda," je pojasnil Perovšek.

"Upam, da bomo čim prej našli zamenjavo za Perovška, ki se mu ob tej priložnosti zahvaljujem za ves vloženi trud," je dodala Mazejeva. Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, je dejal, da ima Jure Hafner, ki je bil od lani trener v ekipi Mazejeve, nekaj zdravstvenih težav in še okleva pri končni odločitvi, če bo še naprej pomagal Mazejevi.

"Žal pa se je naša skupna zgodba s Perovškom končala. Začela se je pred dobrima dvema letoma, ko je bila Mazejeva daleč od sedanjih uspehov in je celo izpadla iz elitne trideseterice. Tedaj sva s Perovškom osnovala ekipo, ki je pomagala Mazejevi do vrhunskih dosežkov in kmalu je sledila tudi zmaga v Mariboru. Čeprav so mnogi želeli, da bi bila današnja novinarska konferenca v Ljubljani, pa smo se odločili, da bo v Mariboru, v prostorih, kjer smo dobili avtomobile za prevoze in začeli našo zgodbo," je Massi povedal na novinarski konferenci v mariborski Avtohiši Jarc. Perovšek, ki je bil med drugim v ekipi tudi voznik, je po besedah Milana Jarca, lastnika avtohiše, prevozil več kot 100.000 kilometrov brez ene same praske.

Sproščeno druženje z novinarji in sponzorji so za nekaj časa prekinili ptujski kurenti, ki so s svojimi zvonci pogosto spremljali Mazejevo na tekmah svetovnega pokala. Mazejeva je povedala, da zaradi okrevanja Petre Majdič, najboljše slovenske smučarske tekačice, letos ne bosta mogli izpolniti stave iz Vancouvra, po kateri bo morala Mazejeva na smučeh preteči 42 kilometrov, Majdičeva pa presmučati smuk. Mazejeva je obdarila tiste, ki so ji v zadnjih dveh letih pomagali na športni pot, sama pa se je najbolj razveselila nogometne žoge s podpisi slovenskih reprezentantov.