Poleg Karla in Flandra je na stopničkah stal še olimpijski zmagovalec Kanadčan Jasey Jay Anderson, ki je bil v malem finalu boljši od Švicarja Simona Schocha. Od Slovencev se je v izločilne boje uspelo uvrstiti še Roku Marguču, ki je bil na koncu 12., Žan Košir zaradi bolezni ni nastopil, medtem ko so Izidor Šušteršič, Jernej Demšar in Jure Hafner tekmovanje končali že v kvalifikacijah.

Flander si pred današnjo tekmo ni zadal visokih ciljev, želel si je predvsem dobre vožnje in dobre pogoje za tekmovanje. Želje pa so se mu uresničile. Dobro pripravljena proga in sončno vreme ter seveda odlične vožnje so ga pripeljali do največjega uspeha v letošnji sezoni. Že v kvalifikacijah je 31-letni deskar prikazal dobre vožnje, ter se med šestnajsterico najboljših uvrstil z drugim časom. V izločilnih bojih je brez težav premagoval nasprotnike, najprej je izločil Italijana Rolanda Fischnallerja in se mu tako oddolžil za poraz v Moskvi, nato je bil boljši od Švicarja Rolanda Haldija, v polfinalu pa je ugnal še enega Švicarja Simona Schocha.

"Tako kot vozim v letošnji sezoni, nisem še nikoli. A adekvatnih rezultatov ni bilo. Očitno mi je manjkal kakšen ogenj, ki bi me dodatno podžgal. In najbrž je bil ta ogenj olimpijski spodrsljaj, ki me je spet vrnil na pravo pot. Verjamem, da bom na zadnji tekmi v La Molini spet pri vrhu in bom sezono zmagoslavno končal," je po tekmi dejal Flander, ki meni, da je tokrat zamudil lepo priložnost za zmago, saj je bil hitrejši tudi od olimpijskega podprvaka in vodilnega v svetovnem pokalu Karla, a je v finalu storil napako, povozil količek in moral Avstrijcu stisniti roko.

"Karl je bil danes vsekakor premagljiv. Tudi v pogovorih po tekmi je novinarjem priznal, da sem bil tokrat hitrejši. Čakal je na mojo napako in jo tudi dočakal. Sam sem bil nekoliko prenervozen, hotel sem preveč, za kar sem bil na koncu kaznovan. V prvi vožnji sem preveč tvegal, imel sem zelo direktno linijo, zato sem zapel za zastavico in izgubil precej hitrosti, a sem se hitro vrnil in začel zmanjševati zaostanek za Karlom. Žal pa potem zadnje dvoje vratc nisem zvozil, dobil sem maksimalni pribitek, ki ga nisem mogel nadoknaditi," je še dodal Flander, za katerega je to druga letošnja uvrstitev na stopničke, tretji je bil lani decembra v Telluridu. Flander ima še nekaj možnosti, da svetovni pokal, v katerem si je Karl že zagotovil novo zmago, konča na tretjem mestu.

Pri dekletih je zmagala dobitnica zlatega olimpijskega odličja Nicolien Sauerbreij iz Nizozemske, ki je v finalu ugnala francosko veteranko Nathalie Desmares, tretja je bila Avstrijka Doris Guenther.