Črnjanka je namreč na dve srebrni olimpijski kolajni udarila piko še s 6. mestom na zadnjem slalomu svetovnega pokala v Nemčiji, kar je pomenilo, da je sanjsko sezono sklenila s četrtim mestom v skupni razvrstitvi svetovnega pokala (zbrala je 943 točk). Slalomsko tekmo je sicer dobila Avstrijka Marlies Schild, mali kristalni globus v tej disciplini pa je osvojila olimpijska slalomska prvakinja Maria Riesch.

Napredek v slalomu je več kot očiten, saj ste si priborili tudi status prvokategornice. Dobro formo ste prikazali tudi na zadnji tekmi sezone.

Letos sem s slalomom zelo zadovoljna. Tudi zadnja uvrstitev potrjuje mojo formo. Za mano je prvo leto, ko tekmujem v vseh disciplinah, in mi je bilo težko zdržati ta ritem slaloma in vseh drugih disciplin, a sem se borila do konca, kar je najbolj pomembno.

Tekmujete s samostojno ekipo, kar se vam obrestuje, vsaj kar se rezultatov tiče.

Veliko stvari je bilo preseženih. V zadnjih dveh letih sem naredila toliko kot prej v vseh letih. Gre za velike spremembe, ki jih je težko dojemati tako hitro in je bilo zelo naporno. Upam, da bo za naprej lažje in da se bo izšlo samo od smučanja in od športa.

Če potegnete črto pod sezono, ste verjetno z doseženim zelo zadovoljni: dve srebrni olimpijski kolajni, tretje mesto v skupni razvrstitvi veleslaloma, skupno četrto mesto...

Dobro izhodišče imam za naslednje leto, letos je bila velika prelomnica, kar se tiče slaloma. Upam, da bo šlo tako naprej. Zdaj pa je na vrsti nekaj počitka in mogoče kakšno testiranje. Zdaj, ko je sezone konec, se lahko veliko lažje zadiha. Danes je pravi trenutek, da nazdravimo, se sprostimo in se poveselimo z ekipo naših uspehov v letošnjem letu.