Šestindvajsetletna Črnjanka je bila po prvi vožnji na drugem mestu in je na veleslalomskem finalu upravičila vlogo favoritinje ter ponovila fenomenalen lanski zaključek sezone, ko je bila na finalu v švedskem Aareju prav tako prva ter na koncu tretja v skupnem veleslalomskem seštevku.

Mazejeva je v cilju ubranila zmago pred napadi obeh nemških izzivalk. S sijajno vožnjo je za 21 stotink prehitela Nemko Mario Riesch, nato pa je njena rojakinja Kathrin Hölzl, vodilna po prvi vožnji, za Tino zaostala za tri stotinke in slovenska šampionka je lahko le še slavila svojo deveto zmago v svetovnem pokalu ter osmo veleslalomsko. Olimpijska veleslalomska podprvakinja je vpisala svoje 20. stopničke v pokalu.

Hölzlova, čeprav druga, je ubranila mesto vodilne veleslalomistke sezone ter osvojila mali kristalni globus v tej disciplini. Srebro je šlo v roke Avstrijki Kathrin Zettel, ki je bila danes deveta.

Američanka Lindsey Vonn je dve tekmi pred koncem sezone ohranila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Američanka je odstopila v prvi vožnji, izzivalka Riescheva pa se ji je približala na 165 točk.

Mazejeva je na tekmi med 29 tekmovalkami startala s številko 5 ter zelo dobro opravila s progo in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo s pol sekunde prednosti, zatem jo je le za tri stotinke prehitela vodilna veleslalomistka Hölzlova. S tem rezultatom je edina Slovenka na veleslalomu napovedala oster boj za zmago na progi Kandahar 1, kar se je nazadnje tudi uresničilo. Dvakratna srebrna olimpijka in najuspešnejša slovenska alpska smučarka ni podlegla pritisku ter je bila celo najhitrejša smučarka na drugi progi. Hölzlova je imela četrti čas druge vožnje ter nato tri stotinke sekunde zaostanka. Olimpijska prvakinja Viktoria Rebensburg je bila četrta (+0,44).

Z zmago, prvo v sezoni, in 100 točkami je Mazejeva z osvojenimi skupno 863 točkami napredovala na četrto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na tretjem mestu je Švedinja Anja Pärson, ki ima 139 točk naskoka pred slovensko smučarko. Pärsonova je bila na veleslalomu 13.