Dobrega izhodišča, ko je bila Mazejeva na sedmem mestu po prvi vožnji slalomskega finala z zaostankom 1,72 sekunde za takrat vodilno Avstrijko Schildovo, ni zapravila in je v drugi vožnji pridobila eno mesto. Mazejeva je z uspehom na zadnjem slalomu postala šesta slalomistka sezone, kar je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. V skupnem seštevku pa je sezono končala kot četrta smučarka sezone z osvojenimi skupno 943 točkami, lansko sezono je končala na šestem mestu. Letošnja uvrstitev je nov mejnik slovenske šampionke v svetovnem pokalu.

"Letos sem s slalomom zelo zadovoljna. Tudi zadnja uvrstitev potrjuje mojo formo. Za mano je prvo leto, ko tekmujem v vseh disciplinah, in mi je bilo težko zdržati ta ritem slaloma in vseh drugih disciplin, a sem se borila do konca, kar je najbolj pomembno," je dejala nosilka dveh olimpijskih odličij, ki tekmuje s samostojno ekipo, ločeno od nacionalne zveze. Šestindvajsetletna smučarka s prizorišča finala v tem nemškem smučarskem središču, ki bo naslednje leto gostilo svetovno prvenstvo, sanjski sezoni ob rob še doda: "Veliko stvari je bilo preseženih. V zadnjih dveh letih sem naredila toliko kot prej. Gre za velike spremembe, jih je težko dojemati tako hitro in je bilo zelo naporno. Upam, da bo za naprej lažje in da se bo izšlo samo od smučanja in od športa."

Rezultatsko je smučarka s sezono zadovoljna: "Dobro izhodišče imam za naslednje leto, letos je bila velika prelomnica, kar se tiče slaloma. Upam, da bo šlo tako naprej. Zdaj pa je na vrsti nekaj počitka in mogoče kakšno testiranje. Zdaj, ko je sezone konec, se lahko veliko lažje zadiha. Danes je pravi trenutek, da nazdravimo, se sprostimo in se poveselimo z ekipo naših uspehov v letošnjem letu," je še dejala z devetimi zmagami najuspešnejša slovenska alpska smučarka v zgodovini svetovnega pokala. Na večni lestvici je prehitela slovitega Bojana Križaja.

Črnjanka, ki je šla na progo zadnjega slaloma sezone kot četrta tekmovalka v konkurenci 26 najboljših slalomistk sezone, ob prihodu v cilj ni prehitela nobene tekmovalke. Ne glede na to pa je bila še vedno dovolj hitra, da je na koncu vpisala sedmi čas prve proge. V slalomskem točkovanju je edina slovenska finalistka vpisala uspeh kariere. Tako visoko, kot je zdaj, sedma slalomistka na svetu, še nikoli ni stala v slalomskem seštevku. V letošnji sezoni je v slalomu zabeležila meteorski vzpon. Minuli dve sezoni slalomskih točk ni osvajala in je startala v bistvu z ničle, pred tremi leti pa je bila na koncu sezone 51. slalomistka. Prav v tej disciplini ima še največ rezerve.

"Odlična sezona, sanjska. Kaže, da je res zrela za velike uspehe, saj se je borila do konca. Nimam česa očitati tekmovalki. S temi sredstvi, s katerimi razpolagamo, je naredila več kot maksimum ter naredila ogromen napredek. V olimpijski sezoni je največji uspeh dosegla prav na najpomembnejšem tekmovanju, kar šteje največ, ko so brez kolajn ostale večje nacije, je Tina zadela dve, torej 'jack-pot'," je z navdušenjem dejal vodja ekipe in življenjski sopotnik Mazejeve Andrea Massi.

Druga po prvi vožnji Čehinja Šarka Zahrobska je bila na koncu deveta, tretja Susanne Riesch, ki je za dve stotinki sekunde na prvi progi prehitela starejšo sestro Mario, je nazadnje ostala brez uvrstitve, saj je odstopila. Slavila je vodilna po prvi vožnji Avstrijka Schildova, ki ni podlegla pritisku in je za 1,20 sekunde prehitela rojakinjo Kathrin Zettel na drugem mestu.

Zettlova je v skupnem slalomskem seštevku osvojila srebro, Schildova pa se je z današnjo zmago veselila brona. Francozinja Sandrine Aubert, ki je bila celo v boju za mali globus, je na koncu s petim mestom ostala brez kolajne.

Najuspešnejše alpske smučarke že tretjo zimo zapored Američanke Lindsey Vonn ni bilo na startu današnje tekme. Vonnova je že v petek postala lastnica velikega kristalnega globusa zmagovalke točkovanja letošnje sezone svetovnega pokala, hkrati pa je letošnjo sezono sklenila še z osvojenimi tremi malimi kristalnimi globusi v smuku, superveleslalomu in superkombinaciji. Slednji ji je skoraj spolzel iz rok, saj ga skoraj ne bi podelili zaradi premajhnega števila izpeljanih tekem.

V letošnji sezoni je ob nosilki dveh olimpijskih odličij točke svetovnega pokala osvajala le še ena Slovenka Maruša Ferk, ki je v skupnem seštevku končala na 43. mestu, kar je njena najvišja uvrstitev v karieri.