Na drugo mesto se je uvrstil trio s starim mačkom italijanske glasbe - pevcem Pupom ter vnukom zadnjega italijanskega kralja Emanuelom Filibertom in Luco Canonicijem, ki so prepevali pesem Italia amore mio.

Letošnji festival mesta rož, kot Italijani imenujejo San Remo, so tudi sicer zaznamovali talenti iz različnih televizijskih šovov, kjer odkrivajo nove talente. Tretje mesto je namreč zasedel pevec Marco Mengoni, ki je pred tem zmagal v italijanski verziji TV šova talentov X Factor. V tekmovalni skupini mladih pa je zmagal pevec Tony Maiello, ki se je prav tako proslavil v šovu X Factor.

Letošnji festival je sicer zaradi izidov glasovanja zaznamoval pravi upor publike in orkestra. Gledalci za televizijskimi ekrani so namreč preglasovali oceno strokovne žirije, tako da je zvezdniški trio Pupo-Emanuele Filiberto-Luca Canonici z zmagovalne stopničke izrinil manj znano pevko Maliko Ayane. Slednja je sicer pobrala ostale nagrade festivala - tako nagrado glasbenih kritikov kot posebno nagrado, ki jo na festivalu podeljujejo italijanski glasbeni novinarji.

Objava treh zmagovalcev je povzročila glasne proteste med publiko v dvorani gledališča Ariston, člani spremljevalnega orkestra na odru pa so svoje nezadovoljstvo nad izborom pokazali tudi s trganjem in razmetavanjem partitur.

Finalni večer festivala je sicer pred televizijske ekrane privabil rekordnih 12,5 milijonov gledalcev.

Tako kot vsako leto so tudi na pet tekmovalnih večerov organizatorji povabili številne zvezdniške goste. Med drugim so nastopili Mary J. Blige, Jennifer Lopez, Susan Boyle, jordanska princesa Rania, skupina Tokio Hotel in mnoge zvezde italijanske glasbe. Zaključni večer je bil sicer posvečen pokojnemu kralju popa Michaelu Jacksonu.