Prireditve bodo v znamenju vrhunskega plesa in glasbe, pripravili pa bomo tudi praznične koncerte ob obletnicah skladateljev Frederica Chopina in Gustava Mahlerja. Vrhunci festivalskega dogajanja bodo: za otvoritev festivala Bachov Pasijon po Janezu v odrski postavitvi Roberta Wilsona, dvodnevno gostovanje Akademskega državnega baleta Borisa Eifmana iz Sankt Peterburga z baletoma Ana Karenina in Ruski Hamlet, Haydnovo monumentalno delo Stvarjenje v interpretaciji vrhunske Münchenske filharmonije s svetovno znanimi pevci, Balet za življenje prav tako svetovno znanega koreografa Mauricea Béjarta v izvedbi skupine Béjart Balett iz Lozane, tridnevno gostovanje Mariinskega gledališča iz Sankt Peterburga z Valerijem Gergijevom (dva večera bo na sporedu Straussova opera Žena brez sence, en večer pa je namenjen koncertu s solistom, pianistom Denisom Macujevom), Valerij Gergijev pa bo vodil tudi Londonski simfonični orkester.

Za konec se bo na oder Plečnikovih Križank vrnil Tomaž Pandur – tokrat s Hamletom. Mariborska operno-baletna hiša bo gostovala s Pikovo damo P. I. Čajkovskega z Marijano Lipovšek v naslovni vlogi ter novim delom Edwarda Cluga "Watching Others – gledati druge". Dva večera bosta tudi v znamenju muzikala – Maratonci tečejo zadnji krog – že tradicionalno pa je en poletni večer v Križankah rezerviran za Vlada Kreslina in njegove goste.

Na blagajni Križank in na spletni strani www.ljubljanafestival.si lahko že kupite vstopnice. Predprodaja vstopnic z 10 odstotnim popustom bo trajala do 30. aprila.

Dodatne informacije in podrobnosti o prireditvah najdete na www.ljubljanafestival.si.